Menu

Articol

1 Comentariu

În loc de investiţie şi locuri de muncă, buruieni şi nepăsare

Anul trecut, mai multe ONG-uri au protestat vehement față de intenția unui investitor de a amenaja o benzinărie la Reșița. Mai precis, în Triaj, vizavi de Muzeul de Locomotive. În timp ce investitorul – Lukoil România SRL -, se pusese pe treabă în vederea derulării lucrărilor ce ar fi trebuit să se termine în noiembrie anul acesta, ONG-urile  au mers cu jalba în proțap la toate instituțiile, mai mult sau mai puțin abilitate, pentru a opri lucrările. Și au reușit până la urmă, invocând tot felul de acte normative, posibil încălcate de cei vinovați pentru așa-zisa agresare a patrimoniului culturlal, natural șu urban al Reșiței.

Singura care a răspuns la adresele primite a fost Primăria Reșița care spune între altele că: „La solicitarea SC Lukoil România SRL, a fost eliberată autorizaţia de construire nr. 240/04.11.2015 pentru construire staţie distribuţie carburanţi şi racord apă-canal pe un spaţiu neamenajat, aflat în proprietate privată. Termenul de execuţie a lucrărilor este de un an, începând din 09.11.2015 până în 09.11.2016. Precizăm că autorizaţia a fost eliberată în conformitate cu Planul Urbanistic Zonal pentru zonă comercială, staţie carburanţi şi servicii în municipiul Reşiţa, str. Timişoarei, care a fost aprobat prin HCL nr. 319/18.11.2014”.

Deci, autorizația fusese eliberată cu respectarea legislației vigoare și în condițiile în care se vorbește de teren privat și nicidecum unul aflat pe domeniul public.

Dacă investiția s-ar fi concretizat, cu siguranță că peisajul din Triaj, unul sumbru, de loc abandonat, ar fi arătat altfel. În plus, să nu uităm locurile de muncă ce ar fi fost create.

De atunci a trecut aproape un an. Terenul disputat cu atâta patimă arată precum un maidan, năpădit de buruieni și în care se hârjonesc câinii ce trăiesc dincolo de liniile de cale ferată. Nimeni nu a venit să cosească iarba, nici cei de la primărie, nici proprietarul de drept al terenului, iar în tot acest timp nu am auzit nicio asociație sau organizație guvernamentală din domeniul protecției mediului să protesteze și să apere natura, la fel cum au făcut-o anul trecut.

Poate că așa este bine să se întâmple în Reșița, iar noi nu știam acest lucru

Comentarii

Era vorba de a construi o benzinarie aproape de muzeul de locomotive, obiectiv de patrimoniu, care inseamna o agresare serioasa, nu "asa zisa"! Asocierea unui monument istoric cu o benzinarie, vi se pare inspirata? O benzinărie (pe langa multe altele) era oare singurul lucru care ne lipsea? Nu dati vina pe ONG-urile care au impiedicat aceasta, mai ales ca s-a vazut ca avizele nu erau legale, ci chiar incomplete suspicionate ca s-au dat pe spaga. Nu este vina ONG-urilor ca acum terenul este asa. Primaria si cons. local pot obliga proprietarul sa intetina spatiul in mod decent in acord cu planurile de urbanism, adica sa se taie macar iarba si sa intetina curatenia daca este proprietar! Altfel se pot da amenzi. Toate au solutii. Modul in care ati prezentat situatia este simplist, chiar derizoriu. Sunt dezamagit.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog