Menu

Articol

1 Comentariu

USR îi cere transparenţă primarului Popa. Bulevard sau spaţiu pietonal, ce părere au reşiţenii?!

Uniunea Salvaţi România Filiala Reşiţa ne-a transmis un comunicat de presă, prin care îi solicită primarului municipiului Reşiţa, Ioan Popa, să organizeze o dezbatere publică privind oportunitatea transformării bulevardului Republicii, în zona Victoria, în spaţiu pietonal. USR nu se pronunţă pro sau contra acestui proiect, însă îi solicită primarului să organizeze o dezbatere publică în baza legii transparenţei decizionale şi din dorinţa de a le permite reşiţenilor să îşi spună punctul de vedere în legătură cu evoluţia oraşului în care trăiesc. Iată comunicatul de presă:

„USR Filiala Reșița manifestă o preocupare constantă pentru alinierea orașului la norma europeană care prevede 26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor și în egală măsură pentru fluidizarea traficului în oraș, fapt pentru care a înaintat o solicitare de dezbatere publică Primăriei Reșița, în data de 5 februarie 2018.

Textul solicitării:

Domnule primar Ioan Popa,

În baza prevederilor art. 1 alin (2) din Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică:

Ca urmare a declarațiilor dumneavoastră în mass-media locală;

Cu privire la intenția de transformare a zonei cuprinsă între magazinul Victoria si Parcul Tricolorului în spațiu pietonal;

În dorința de a veni în întâmpinarea așteptărilor locuitorilor din orașul nostru și pentru asigurarea parametrilor de bună locuire pe care îi dorim cu toții, USR Filiala Reșița vă solicită organizarea unei dezbateri publice în care să prezentați oportunitatea realizării acestui proiect.

Precizăm că o dezbatere publică pe această temă nu poate fi decât o inițiativă constructivă în condițiile în care părerile reșițenilor sunt împărțite.

Vă asigurăm pe această cale de tot sprijinul organizației noastre în ceea ce privește analizarea și promovarea în rândul opiniei publice a unor proiecte benefice pentru dezvoltarea orașului”.

Cu considerație,

    Birou Local USR Reșița

 

Comentarii

Powered by Jasper Roberts - Blog