Menu

Articol

1 Comentariu

Iohannis și băieții buni!

Klaus Iohannis nu se dezminte: tace şi face. Chiar şi atunci cînd pare singur în faţa tuturor. Nu se lasă cu una cu două şi scoate, numai el ştie de unde, câteo maximă inventată pe loc. Se uită în gol cu ochii mari şi blajini şi lasă impresia că e cu gândul la dracu’ în praznic şi nicidecum la interlocutorul din faţa sa dar, de fapt, mintea-i lucrează mereu. Și la greu.

Așa a fost la investirea Guvernului. În calitate de gazdă, i-a tratat pe toți membrii Cabinetului, inclusiv pe „musafiri“ – Dragnea, Tăriceanu și toți ceilalți, cu superioritate. Cu un rictus disprețuitor în colțul gurii și i-a străfulgerat în câteva rânduri cu privirea-i  glacială. Iar pe președintele PSD și-a permis chiar și luxul să-l ia peste picior, spunîndu-i ironic, printre dinți: „Domnule Liviu Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteți singurul care știe programul Guvernului din scoarță-n scoarță. Vă rog eu frumos, învățați-i și pe ei”. E drept, Dragnea merita o astfel de replică, iar observația a fost una de bun-simț, în condițiile în care s-a tot vorbit că vocea lui Dragnea este singura care se aude în PSD. Însă, o chestie ca asta se face când cei doi stau la o bere, dar nicidecum în fața camerelor de luat vederi. Acolo, la bere, dacă oficial nu vor, pot discuta și despre așa-zisul circ mediatic, care este campania electorală. Și tot acolo, Dragnea ar putea să-i explice lui Iohannis cum va proceda încât să se încadreze într-un deficit bugetar de 3 la sută, crescând salariile și pensiile și scăzând TVA. Dar nu la televizor, cu persiflări demne de băieții de cartier. 

Am mai spus-o și o repet. Klaus Iohannis o caută cu lumânarea.Adică, suspendarea din funcție. Ceea ce face de ceva timp, nu dovedește că este președintele tuturor românilor. Ultima dată s-a exprimat în termeni fermi la întâlnirea Consiliului Superior al Magistraturii când a spus-o cu subiect și predicat: „Sunt politicieni care au impresia că ce dacă au dosar penal sau sunt trimiși în judecată, că ei sunt băieți buni, că au luat multe voturi. Așa ceva nu accept”.

De acord cu referirea la politicienii penali și trimiși în judecată, dar nu pot să accept chestia cu voturile multe luate de aceștia. De ce nu le-au luat liberalii? Sau useristii? Vă spun eu de ce: pentru că numitorul lor comun s-a numit Dacian Cioloș, un premier prea tehnocrat, contestat până și de ai lui. Un premier care nu a știut să zîmbească nici cât o face Iohannis. Cât despre glume sau ironii, ce să mai vorbim!

Comentarii

Noroc cu domnul Președinte ca "aflaram" ca Teleorman nu e din Oltenia (deci, pe cale de consecință, gramatical, l-a jignit pe dl. Dragnea) cine a băgat la creieraș care era delimitare provinciilor istorice? De unde pana unde e Munteni și cât de mare e "stapanirea" Craioveni?

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog