Menu

Articol

2 Comentarii

Victime ale gerului în zona centrală a Reşiţei. Zeci de familii fără apă!

Primele victime ale gerului de astăzi se află în zona centrală a municipiului Reşiţa. Toţi locatarii din blocul nr. 4, scara A, „Piaţa 1 Decembrie 1918”, au rămas fără apă din cauză că au îngheţat conductele de alimentare. Reamintim că în cursul nopţii trecute şi al acestei dimineaţi, în Reşiţa, temperaturile au fost sub minus 20 de grade Celsius. Astfel, la scara A, din blocul nr. 4, unde conductele de alimentare trec prin gangul clădirii, fiind expuse frigului, au îngheţat. Şi tot îngheţate au rămas şi până în această după-amiază, după cum ne-a informat unul dintre locatari.

„Fir-ar să fie de frig! A îngheţat apa în coloană şi toate cele 21 de apartamente, de pe partea dreaptă a blocului Romarta, am rămas fără apă. Ştiţi ce greu este să vrei să mergi la veceu şi, fiind fără apă, să cântăreşti lucrurile!? E mai bine să merg sau să nu merg?”, a spus un locatar din blocul îngheţat.

Acelaşi locatar ne-a mai precizat că administratorul blocului a făcut sesizare către autorităţi.

„Noroc cu administratorul că se implică. Are copil mic. Dar, sincer, nu ştim cine va interveni duminica. Şi, în plus, nu ştim dacă este cineva pregătit să dezgheţe conductele, mai ales că gerul nu se lasă. Primăria, Pompierii, Aquacaraş?”, ne-a întrebat locatarul.

Din câte ştim, coloana de alimentare din bloc aparţine asociaţiei de proprietari. Însă, cetăţenii sunt ai oraşului, cetăţeni care au fost cuprinşi şi în studiul efectuat de Primăria Reşiţa cu privire la ce doresc şi cum văd viitorul localităţii.

Comentarii

Pe Aleea Galati aceasti problema..contoarele de apa din scara au fost bocna.De azi dimineata lucram cu foenurile ca sa dam drumul la apa pt oameni.La autoritati nu aveam de ce sa apelam pt ca avaria e in interiorul asociatiei...Ca sa nu spun ca majoritatea locatarilor au preferat sa sune la interfon ca sa intrebe ce se intampla dar nu au scos nasul din apt.PS: primarul vrea sa curatam aleile de pe langa blocuri cand Primaria nu e in stare sa curete aleile si strazile si au si utilaje profesionale.Noi am pus sare si asteptam efectul.Poate maine vin trepadusii de la primarie cu procesele verbale ..

Exista probleme cu conductele si pe Macilopr 5 cu A ! Afectat chiar presedintele asociatiei de proprietari ! Avem apartamente GOALE, nelocuite de foarte multi ani - bag seama si cu impozitele neplatite ! Pe una din coloane conductele au crapat ! Apartamentele goale sunt reci, precum cavourile... Exuista vreun cadru legal sa se ia masuri impotriva proprietarilor care nici nu vand, nici nu inchiriaza aceste apartamente nelocuite de 10 ani ?? Administratorul asociatiei de proprietari Gaspar, cunoaste situatia ! A adus-o la cunostinta cuiva ? Ce sa facem ?? Am zugravit deja de 3 ori, locuiesc intre 2 apartamente goale. Suportam costurile " luptei " cu igrasia, cu gerul crunt - astm alergogen ! Imi mai arde de ... trotuare ??!!!

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog