Menu

Articol

1 Comentariu

A murit Gigi Rouă, un simbol al Văii Domanului din Reşiţa (UPDATE)

Gigi Rouă, maseurul echipelor reşiţene de fotbal din Valea Domanului încă din anii ’70, a încetat din viaţă. Gheorghe Rouă, cunoscut printre prieteni cu numele de Gigi sau nea Gigi, a fost mai mult decât un maseur, a fost un simbol al fotbalului reşiţean, un om care s-a confundat cu echipele de glorie ale Reşiţei, indiferent că s-au numit Metalul, CSM, FCM sau, mai nou, CSM Şcolar Reşiţa.

Prin mâinile lui Gigi Rouă au trecut marii fotbalişti ai „generaţiei de aur” de la Reşiţa, generaţie între care s-au numărat  Aurel Beldeanu, Dudu Georgescu, Nestorovici, Georgevici, Florea, Atodiresei, Hergane, Kiss, Puskas, Ilieş. A continuat cu Uţiu, Portik, Oancea, cu Sansiro Ciocoi, apoi, cu Opriţa, Cristi Chivu, Moţi şi cu generaţia actuală dintre care îi amintim pe Zimmermann, Breşneni, Liuba, ca să nu amintim decât pe câţiva din sutele de sportivi pe care Gigi Rouă i-a ajutat sau, chiar, i-a îndrumat în carieră. Gigi Rouă a fost omul care, pe lângă formă fizică şi tonus muscular, a dat încredere multor generaţii de fotbalişti de la Reşiţa.

Gigi Rouă a încetat din viaţă ieri după-amiază. În 22 decembrie ar fi împlinit 70 de ani.

UPDATE, ora 13,35 ================

Corpul neînsufleţit a lui Gigi Rouă este depus la capela Cimitirului nr. 7, din Moroasa. Cei care l-au cunoscut şi vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face astăzi până astăzi la ora 22. Mâine, între 9,30-10, sicriul va fi adus în Valea Domanului, acolo unde Gigi Rouă a slujit aproate jumătate de secol. După slujba religioasă, cortegiul funerar se va deplasa la Vrăniuţ, acolo unde va fi înmormântat, mâine. Conducerea clubului pune la dispoziţie un autobuz pentru cei care vor să-l conducă pe ultimul drum.

Comentarii

D-zeu sa te aiba in paza .Un om deosebit si un prieten adevarat.Am avut onoarea sa-l cunosc personal si sa primesc niste invataturi din partea lui.Acum sunt trist si transmit familiei indurerate ,condoleante .Se spune ca cei ce pleaca dintre noi in saptamana patimilor ,ajung direct in rai.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog