Menu

Articol

1 Comentariu

Ludovic Orban, la Reşiţa: „Vela şi Popa nu candidează unul împotriva celuilalt, ci pentru PNL!”

Ludovic Orban a fost, ieri, în judeţul Caraş-Severin, la Reşiţa, în cadrul campaniei electorale pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Orban a venit la Reşiţa, după ce a parcurs un traseu electoral prin judeţele Mehedinţi şi Timiş, urmând să ia o pauză până după sărbătorile pascale, când va relua vizitele pe la organizaţiile din teritoriu, deoarece, Ludovic Orban este de părere că, în primul rând trebuie să asculte părerile membrilor partidului, apoi să ia decizii. Ludovic Orban a sosit la Casa de Cultură din Reşiţa însoţit de către preşedintele Organizaţiei PNL Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela, şi de preşedintele Organizaţiei PNL Reşiţa, primarul Ioan Popa.

Menţionăm că, deocamdată, şi-au anunţat intenţia de a candida la preşedinţia PNL, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu. Preşedintele PNL va fi ales la Congresul Naţional PNL din 17 iunie.  

Ludovic Orban: „Candidez pentru modernizarea României!”

Referitor la motivul candidaturii sale la funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a declarat, printre altele:

„Candidez pentru a oferi caracter şi o identitate politică de dreapta, liberal-conservatoare, de asemenea pentru a da forţă şi credibilitate mesajului Partidului Naţional Liberal, cadidez pentru a garanta unitatea partidului şi coeziunea în acţiunea politică, pentru a garanta fiecărui membru al partidului că este respectat, că opinia sa este liber exprimată şi ascultată şi că poate să facă o carieră politică de succes, bazată pe efort, pe merit şi pe rezultate. De asemenea candidez pentru a duce Partidul Naţional Liberal mai aproape de oameni, pentru a determina o apropiere cât mai mare între noi, ca partid, reprezentanţii noştri în Parlament, în administraţia publică locală, organizaţiile noastre locale şi cetăţenii României. Aceasta pentru a identifica nevoile reale, pentru a stabili cu precizie care sunt necesităţile, obiectivele, interesele şi aspiraţiile românilor, astfel încât Partidul Naţional Liberal să fie izvorul unor soluţii clare, precise, care să permită dezvoltarea economică accelerată a României, modernizarea României, care să creeze oportunităţi pentru fiecare român să îşi găsească rostul în viaţă, aici, în ţară”.

„Orice candidat în plus este o şansă în plus!”

Întrebat fiind ce părere are despre competiţia internă de la alegerile din Caraş-Severin, unde şi-au anunţat candidatura Marcel Vela şi Ioan Popa, Ludovic Otban a spus:

„Orice competiţie este binevenită în Partidul Naţional Liberal, dacă este o competiţie între proiecte pentru relansarea partidului, dacă se desfăşoară în condiţii de fair-play, şi am convingerea că aşa este şi această competiţie din Caraş-Severin. Asta o spun şi la nivel naţional; orice candidat în plus reprezintă o viziune în plus, reprezintă o şansă în plus dată membrilor Partidului Naţional Liberal de a avea o plajă de alegere mai largă şi poate duce la soluţiile cele mai bune. Cei doi nu candidează unul împotriva celuilalt, ci candidează pentru Partidul Naţional Liberal, având un proiect pentru partid, angajându-se să atingă anumite obiective pentru Partidul Naţional Liberal”.

Ioan Popa: „PNL este un partid al dezbaterilor”

Referitor la candidatura sa la şefia partidului, primarul Reşiţei, Ioan Popa, a răspuns curt:

„Eu cred că Partidul Naţional Liberal este un partid al dezbaterilor. Şi cu asta spunem tot! Este un partid de dreapta, un partid deschis, unde ideile se pot exprima în mod liber”.

Marcel Vela: „Singura şansă este să rămânem uniţi împotriva PSD-ului!”

În schimb Marcel Vela a dezvoltat mai mult subiectul, apreciind că alegerile reprezintă un eveniment important în care fiecare membru al partidului poate să-şi exprime opţiunea, subliniind faptul că Filiala Caraş-Severin a PNL va rămâne unită:

„Filiala Caraş-Severin va rămâne unită, nu va da motive unora să se bucure că noi ne-am dezbinat sau că ne contracarăm sau ne certăm, pentru că Partidul Naţional Liberal, în Caraş-Severin, rămâne singura şansă ca acest judeţ să prospere, ca Reşiţa să prospere! Pentru că vreau să vă spun că ce face PSD-ul în Consiliul Judeţean  şi în primăriile din judeţ este dezastru! (...) Vreau să vă spun că, astăzi, la Caransebeş, PSD-ul a votat împotriva a două terenuri de sport şi împotriva unei solicitări a unei firme care crea locuri de muncă. Dorea să se extindă firma Marchesi, pe care am adus-o eu, ca primar, care dorea să se extindă şi PSD-ul a votat împotrivă. Împotriva unei solicitări de a cumpăra la licitaţie un teren. (...) La fel cum s-a opus şi în Reşiţa la tramvai, la fel cum face şi în Consiliul Judeţean, PSD-ul este un partid care se opune dezvoltării judeţului Caraş-Severin, a Reşiţei, a Caransebeşului, a Aninei”.

În acest context Marcel Vela a spus că singura şansă a judeţului Caraş-Severin este ca PNL să fie o voce unită care să lupte „împotriva apucăturilor comuniste, din păcate, promovate de oameni tineri care sunt membrii PSD”.

Vela a mai spus că în ultima săptămână din luna aprilie, înainte de alegerile pentru conducerea PNL la nivel de judeţ, liberalii vor mai organiza o conferinţă de presă unde vor clarifica toate aspectele legate de alegeri, de competiţia internă.

Comentarii

„Singura şansă este să rămânem uniţi împotriva PSD-ului!” Asta ar fi marele obiectiv al PNL, sa moara PSD-ul ! De țară, de soarta ei nu spuneți nimic. Care este programul vostru, ce direcție vreți sa dati Romaniei? Care sunt perspectivele în contextul dezvoltării regionale? Asta este mintea unui agent de asigurări de la ADAS, pe numele lui Vela! Pe scurt: să-l terminăm pe Homescu, să fie mutat de la Caransebeș, că de aia l-am reclamat. Acum a trecut la o „etapă sperioară” lupta cu Mocioalcă.Jale mare în capul PNL- ului și nu numai !

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog