Menu

Articol

1 Comentariu

Scrisoarea lui Ionuţ din tabăra de instruire

Din pură întâmplare, la redacţie a ajuns scrisoarea unui tânăr, pe nume Ionuţ, care îi scrie unui coleg pe nume Gigel. Scrisoarea a ajuns la noi gata deschisă şi deteriorată pe alocuri, adresa expeditorului e cam ştearsă, se poate citi doar localitatea, Băile Herculane, iar adresa destinatarului e şi mai ştearsă, la localitatea de destinaţie se poate citi doar, ...şiţa, cea ce presupunem că ar fi Reşiţa. Reproducem textul, poate ne ajută cineva să-l identificăm pe tânărul Ionuţ şi să-i returnăm scrisoarea.

„Dragă Gigel,

Eu am ajuns cu bine în tabăra de instruire de la Băile Herculane. Aici, totul e foarte fain! Ne-au dat camere mişto şi mâncare căcălău, niciodată nu pot mânca tot. Nu ştiu cine plăteşte, dar nici nu mă interesează astfel de amănunte. După cum ştii, eu sunt vice, sunt practic al doilea om din această tabără, unde au mai venit  sute de colegi şi colege simpatice din judeţ. Colegii au adus şi băutură, aşa că, îţi dai seama, aseară am tras un chef monstru. Şefu’ e de treabă, ne lasă să facem ce vrem. Teoretic, noi am venit să ne instruim, dar ne distrăm maxim, alergăm pe coridoare, sărim pe mese, spargem pahare. Aseară am dansat urcat cu picioarele pe masă şi toţi mă priveau cu admiraţie. Am fost cel mai tare vice din câţi au existat pe terestru, evăr! Un singur băiat mi-a luat faţa, un fost coleg. E zvăpăiat al naibii, băiatu’, vine prin spatele fetiţelor şi le prinde de ţâţe. Dar şi ele, hoaţele, se lasă! În încheiere îţi urez sănătate maximă şi să ne vedem cu bine! Sper să mai prind măcar o instruire-două din astea, peste vară. Vezi cum faci, poate vii şi tu. Se Merită!

Ionuţ”

Comentarii

In articolul ''spovedania unui politician oropsit de soarta,de prieteni si de ziaristi" acest vice-cocalar declara :că nu este la comanda nimănui,probabil ca a vrut sa spuna ca are libertatea de a alege sa comande singur felul doi la ospatar fara sa fie tinut de mina,care mai spune ca si-a sumat rolul de politician asta se vede dupa comportament nu mai trebuie sa ne spuna cit de asumat este la chefuri.O alta spovedanie este aceea ca: ''am încercat să fiu transparent, să le arăt alegătorilor mei cu ce mă ocup, care îmi sunt priorităţile în ceea ce priveşte funcţia pe care o deţin'' asta se vede la tabara de instruiere unde prima prioritate este de a sta pe masa,pacat ca in sala nu exista o lustra ca acolo il vedeam pe acest vice-dansator de cha-cha-cha.Nu intelegem de ce acesti ziaristi rai nu i-au luat un interviu la cald cind era suit pe masa.Mai spune ca in tinerete a luat-o pe un drum gresit ca orice tinar, iti pui intrebarea daca toti tineri o iau pe drumuri gresite,oare pe ce drum gresit a apucat-o acest vice-tinar,facea pene la bicilete, umplea claxoanele cu nisip sau de mic se suia gresit pe anumite obiecte.Daca l-ati fi intrebat ce a mai facut in ultimi 10-12 poate chiar 50 de ani lumea ar fi aflat ca a cazut de trei ori cu trotineta, odata chiar la stop,a fost de asemenea liderul celor sapte pitici,a jucat in capra cu trei iezi ca manager de proiect unde tinea capra pe masa.La afirmatia lui: ''Unul dintre proiectele pe care le-am scris a fost premiat de către Academia Română ca fiind cel mai bun concept de proiect;
- Workshop de consultanta si training”Impactul comportamentului natural asupra performanței personale,in conducere, în echipa si în marketing”; da se vad rezultatele comportamentului natural pe masa de la instruire.Ce afirmatii de un adevarat cugetator,un Dalai Lama al vicepresedintilor de consiliu judetean de la Menumorut incoace:''Oameni buni,am 34 de ani,sunt un om normal,natural,un om care trăiește momentul,un om care iubește muzica si tot ce este frumos pe acest pământ,un om care și-a dat seama că viața este scurtă,prea scurtă câteodata'' bine ca nu-i place vinatoarea ca traia momentul normal si natural si tragea cu pusca dupa meseni sau daca avea pasiunea pentru skateboard se dadea cu placa pe mese sau o dadea de capul celor de la instruire.Ce scuza demna de un adevarat iluminist.O alta afirmatie demna de utopia lui Orwell este:Filmarea a fost făcută la un eveniment privat,după orele de program,ATUNCI CIND FIECARE DINTRE NOI POATE FACE CE VREA,INDIFERENT DE FUNCTIA PE CARE O OCUPA SAU MESERIA PE CARE O ARE.''Dupa aceasta afirmatie se lasa intunericul peste minti si se anunta o noua apoclipsa.Doamne numai tu poti aduce lumina in mintea intunecata a unora premiati de Academia Romana.Cum adica fiecare face ce vrea dupa orele de program sa intelegem ca politisti pot fura masini, primari pot agresa oamneni pe strada sau directorii de institutii pot umbla cu slitul de la pantaloni cascat.Sa intelegem ca dupa orele de program acest vice-presedinte de consiliu judetean poate fi vazut pe culoarele institutiei in chiloti sau chiar gol alergind o secretara.Cea ce nu intelege acest vice-individ este aceea ca pentru un om care se afla intr-o anumita pozitie nu exista timp liber pentru a avea o anumita conduita si tinuta morala deoarece nu este cocalar-vice-manelist el reprezinta statul si ar trebui sa fie un exemplusi un model pentru alti sau iar avem ideeaintiparita in minte cu popa si anume sa faci ce spune popa nu ce face el .... popa Pomohaci.Nu cred ca Cancelara Merkel vine la cancelarie dupa program si joaca lapte gros cu subalterni fara sutien, iar presedintele comisiei europene umbla beat cu bicicleta in interiorul institutie si ciupeste de fund doamnele intilnite din simplul si dezarmantul motiv ca are pasiune in el si viata e scurta. Doamne ce om de stat e acest Armin van vice Ionut ca se mai si plinge in presa ca lumea nu-i intelege prostiile si pasiune pentru cocalareal-prostie pe care o are.Alegatori unde ii tot gasiti pe acesti vice-pasionati?....pe mese?....printre resturi ramase dupa program?

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog