Menu

Articol

12 Comentarii

Incredibil, dar adevărat! Ionuţ Popovici a intervenit personal ca un minor să nu fie aruncat în stradă!

O întâmplare scoasă, parcă, din legendele cu Vodă Cuza, s-a petrecut, aseară, la Centrul „Speranţa” din Reşiţa, centru din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin. În întâmplare sunt implicaţi un minor, elev, aflat încă sub măsură de protecţie, angajaţi ai centrului şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici.

Aseară, în jurul orei 22.00, minorul V. G., care a fost dat afară din centru, ieri, ca urmare a unei minute redactate de instanţă, s-a prezentat la Centrul „Speranţa” din Reşiţa, cerând să fie lăsat să doarmă acolo. A fost întâmpinat de o angajată a centrului, care i-a spus că nu mai are ce căuta în instituţie.

Întâmplare ca-n filme!

Dialogul a avut loc aproximativ astfel:

 - Vă rog frumos să mă lăsaţi să dorm la centru, că nu am unde să mă duc!, a spus V. G.

- Nu mă interesează, cară-te de aici şi du-te să dormi în boscheţi!, a răspuns cerberul de la poartă.

- Doamnă, dar vă rog...

De după clădire, din întuneric, a apărut o siluetă longilină, care s-a apropiat de angajata centrului şi i-a spus:

- Doamnă, copilul acesta doarme în centru în noaptea aceasta!

- Dar, cine sunteţi dumneavoastră, să-mi spuneţi ce să fac?

- Sunt Ionuţ Popovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Acest copil are dreptul legal de a fi ocrotit.

Angajata a sunat-o pe şefa centrului, Iuliana Stancu, ia spus ce s-a întâmplat şi cine este la uşa instituţiei, iar aceasta i-a spus că poate să-l lase pe V. G. înăuntru. Astfel, în această noapte, minorul Valentin a dormit în pat, la Centrul „Speranţa”, şi nu în boscheţi.

Scurt istoric

Întâmplarea de aseară are rădăcini mai adânci. Minorul V. G. este acuzat de comportament turbulent de către angajaţii centrului. Din această cauză, ieri, în instanţă, juristul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Caraş-Severin a pledat pentru revocarea măsurii de protecţie (adică, minorul să fie dat afară din centru), pentru că ar fi pălmuit un coleg. Instanţa a decis ca minorul să fie revocat de sub măsura de protecţie. Deci, instanţa a decis ca minorul să fie dat afară. După şedinţa de  judecată s-a redactat o minută, cu titlu executoriu. Comunicarea sentinţei civile se face în termen de 10 zile, timp în care minorul are drept de contestare. Însă, conducerea DGASPC s-a grăbit să-l scoată în stradă. Minorul, fără părinţi, s-a plâns şi el la cine a putut, iar surpriza a fost că, aseară, la poarta instituţiei a apărut chiar vicepreşedintele Consiliului Judeeţan, Ionuţ Popovici.

Ionuţ Popovici: „În primul rând, să fim oameni!"

L-am contactat pe vicepreşedintele Ionuţ Popovici, care ne-a confirmat faptul că a intervenit personal pentru ca minorul să nu fie lăsat noaptea în stradă.

„Am fost aseară, în jurul orei zece, la Centrul „Speranţa” şi le-am cerut angajaţilor să-l lase pe copil să doarmă în cameră. Într-adevăr, sunt mai multe acuzaţii cu privire la V. G., acuzaţii pe care nu le cunosc. Dar, este un minor care are dreptul la ocrotire. Şi, în astfel de situaţii, eu consider că trebuie să fim în primul rând oameni. În calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi responsabil cu problemele sociale vă asigur că voi analiza acest caz cu toată atenţia. Şi, repet, consider că în astfel de situaţii, mai mult decât delicate, trebuie să fim, în primul rând oameni”, ne-a mărturisit Ionuţ Popovici.

Comentarii

De la Elena Udrea nu am văzut ceva mai penibil ca si articol in presa , bănuiesc ca ziaristul care relatează stătea cu reportofonul in boschete?! sau poate Popovici umbla cu aparete de înregistrat după el si sa 'autodenunțat'. Sa speram ca DNA-ul ne va scapă de acest individ dubios ,,politician/interlop''

Domnu' Catalin, sunt convins că nu sunteţi un prost! Deşi, la prima vedere aşa pare! Dimpotrivă, presupun că sunteţi un cititor inteligent, care, ca orice om inteligent, are unele îndoieli, unele întrebări. "Mă îndoiesc, deci cuget, cuget, deci exist!", cum zicea raţionalistul Descartes. Să vă spun varianta simplă (dar, adevărată): azi-dimineaţa am primit un telefon şi un mesaj pe FB în care mi s-a realatat întâmplarea. Am sunat la vicepreşedintele Popovici, l-am întrebat şi mi-a confirmat că aşa s-a întâmplat. Deci, e simplu: n-am stat în "boschete"!

Nu mi-am dat cu părerea, ci am relatat ceea ce am aflat că s-a întâmplat, din surse credibile.

ok dacă dvs. vă convine sa va prostituati nu am nimic împotrivă totuși articolul chiar și verificat din mai multe surse "pute", dar puneți-vă în locul lui Descartes și cugetati la demersul dvs jurnalistic.Totodată apreciez faptul ca nu a-ți cenzurat comentariul meu anterior

de dragul adevarului si a profesionalismului dvs.: scenariul e penibil si nu se dau informatii fara opinia ambelor partilor implicate... sunteti subiectiv si partinitor... dar poate ca nu va deranjeaza...

Confirm ca faptele relatate sunt reale si credibile! omul este un domn respectabil...nu in slashinterlop....silueta sa luminicola este de invidiat ...cum a aparut el saracu' din neant...

Nu din neant, dar pe surse va spun că nu venea de la biserică unde s-a rugat pentru propășirea neamului românesc și bunăstarea Cărașenilor

Respectele mele. Sunt sigur că cineva l-a informat pe domnul Popovici despre această problemă, de " s-a nimerit să fie acolo". Probabil trebuie informat de mai multe pribleme sociale care se încearca să se ascundă.

In primul rand Grapa Valentin nu mai este minor, mai mult, exista numeroase acuzatii de violenta, unde se mai adauga si lipsa de respect fata de angajati. S-a schimbat foarte mult de cand l-am cunoscut, mai ales in ultimul an, sau era asa dintotdeauna, o fi o calitate a celor doi frati (sora si frate), de a se muta dupa soare, bun asta e alta poveste. Un alt adevar este ca Grapa Valentin are masura de protectie revocata, si banii i-au fost in cont, fapt mentionat chiar de el intr-o adeverinta semnata si de el, in care ii se inmana in cont suma de aprox. 32000 lei noi. Pe langa acesti bani, el detine in comun cu sora sa o garsoniera, dar locuieste doar ea.
De mentionat ca in momentul de fata nu mai are bani din acea suma, doar o pensie.
Pe de-o parte sunt de acord cu dl. vice, ca trebuie sa înnopteze undeva, dar pe de alta parte, pt a beneficia de servicii sociale, trebuie sa fii mai temperat, sa nu ameninti pe oricine ca tu faci, tu dregi si sa nu mai lovesti pe ceilalti copii, nu este normal ca un elev mare sa-si loveasca colegii mai mici. Candva i s-a oferit un mare ajutor acestui băiat, si surorii lui, dar, in viata asta, este mai bine sa nu ajuti ca devi prostul celui pe care l-ai ajutat, dupa "marea libertate" de anul trecut, si-au cam luat nasul la purtare, fratii Grapa si alti copii. De aici si tupeul de a se plange la toata lumea si de a "soma", este o caracteristica celor doi frati, si nu doar a lor, dar ei sunt, in opinia mea, persoanele cele mai parsive, te perie pana trec puntea, apoi te înjunghie pe la spate. De fapt multi copii de la casele de copii au problema asta, cu finetea obrazului.
Domnule Popovici, intr-adevar, in lipsa unei locuinte, de n motive, acest tanar, ca este major, trebuie sa reintre in sistem pana cand isi termina scoala, sau cum decideti, insa din punct de vedere al comportamentului trebuie luate masuri, nu se poate asista la acte de violenta ca el ameninta sau te miri ce. Toti au drepturi egale, nu e acest Grapa superior. Mare atentie, ambi frati sunt talentati la minciuna, stiu sa planga la comanda, dar daca exista dovezi isi schimba fata imediat. Era sa pap 6 luni de puscarie din cauza surorii astuia, norocul meu ca am obiceiul de a inregistra si ca oricum as fi fost la prima abatere, dar eu nu ma las cand stiu ca sunt nevinovat, asa ca m-am scos, asta desi " sfanta" sora astiua a facut niste scene la politie de ziceai ca saraca e disperata de moarte, cu plansete, cu minciuni etc., totul ca m-a jignit legat de handicap, iar eu nu accept asta, am vrut sa vad de ce, restul e telenovela. Deci nu aveti incredere in el. Minte si cand nu minte, l-am testat in urma cu 2 saptamani. El spunea ceva, inregistrarea, altceva.
Numai bine!

comentariul de mai sus cuprinde adevar si poate nu tot adevarul...

Daca intr-adevar la comentariul meu faci referire, iti multumesc pt apreciere!
Poate am fost putin rautacios, dar foarte realist! Regretabil unde s-a ajuns!
Bine spui ca nu tot adevarul, doar ca despre anumite aspecte, inca nu am voie sa vorbesc.
Te asigur, si întreaga redacție, si nu numai, cand va fi momentul, voi prezenta multe aspecte, insa nu stiu cand va fi asta.
Numai bine!

De câte ori se relatează o întâmplare exemplară se află cineva să o conteste. O fi domnul vicepreședinte cum o fi dar faptă lui a fost demnă de luat in seama,mai ales că de multe ori cautandu-ti drepturile, autoritățile notează doar și "se consideră informate"....Eu îl felicit pentru fapta lui.

Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti nu poate fi justificată invocând motive morale, conduita sa este una abuziva, care face uz de pozitia pe care o detine,D-nul Popovici nu a indicat vreun text de lege care să-i permita o asemenea interventie.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog