Menu

Articol

0 Comentariu

În Ungaria s-a sărbătorit Ziua judeţului Bekes

Autor: 

În data de 3 septembrie 2016, s-a sărbătorit prima ediţie a "Zilei judeţului Bekes" din Ungaria, manifestare organizată în piaţa centrală din Bekescsaba, de către Consiliul Judeţean Bekes. La eveniment a participat şi consulul general al României la Gyula, ES Florin Trandafir Vasiloni. De asemenea, la manifestare, la care au asistat sute de persoane, au participat numeroase oficialităţi.

Printre acestea, s-au aflat Zalay Mihali, preşedintele CJ Bekes, Tolnai Peter, vicepreşedintele CJ Bekes, Domokos Laszlo, preşedintele Curţii de Conturi a Ungariei, Istvan Szakali, subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii din Ungaria, Gyorgy Simonka, deputat în Parlamentul Ungariei, Margareta Tat, primarul Micherechiului, Iova Tiberiu, primarul localităţii Ujsalonta, Marjai Janos, primarul oraşului Bătania, Nagy Bela, primarul oraşului Medgyesegyhaza, localităţi unde traiesc comunităţi etnice româneşti.

În cadrul manifestării, care a cuprins expoziţii, concerte, ateliere de creaţie, fiecare minoritate naţională din judeţul Bekeş a prezentat un stand, pentru promovarea identităţii culturale proprii. Primăria Micherechi a prezentat un stand, la care locuitoare din comună au pregătit, gătit şi oferit publicului prezent plăcinte tradiţionale cu varză şi mărar, numite în popor "vărzar" sau "răchişe". De asemenea, Ansamblul folcloric de aici a prezentat publicului un colaj de dansuri şi cântece tradiţionale.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog