Menu

Articol

0 Comentariu

„Salvaţi copiii“ şi Spitalul Judeţean de Urgenţă continuă parteneriatul în slujba copiilor

Ca de fiecare dată în preajma marilor sărbători religioase, Organizația „Salvați Copiii“ Caraș-Severin, oferă ajutoare spitalelor și instituțiilor sociale din județ, constând în aparatură medicală necesară desfășurării activității la mivel performant. De aceste ajutoare s-au bucurat în ultimii ani medicii și pacienții spitalelor din Caransebeș, Oravița și Reșița, secțiile de Neonatologie fiind dotate cu aparatură de specialitate.

O ultimă investiție în cadrul campaniei „Bun venit pe lume“ a fost direcționată spre Spitalul Județean de Urgență Reșița, Organizația „Salvați Copiii“, condusă de Măriuța Simionescu, oferind un NEOPAFF, care este un aparat de ventilație neinvazivă, folosit imediat după nașterea copilului, și un aparat de măsurat bilirubina, în cazul bebelușilor care fac icter la naștere.

De-a lungul anilor, în cadrul parteneriatului cu Spitalul Județean de Urgență Reșița, „Salvați Copiii“ a investit 35.000 de euro pe un incubator de transport, în două pulsiometre, ventilator și monitor de funcții vitale.

"Până acum, am primit diverse incubatoare și monitoare de funcții vitale, dar cele mai recente aparate primite ridică puțin nivelul dotărilor din Secția de Neonatologie, a ținut să precizeze Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița. Aparatura ne ajută să supraveghem copiii atât în timpul sarcinii, cât și la naștere și în primele zile de viață“.

Potrivit Măriuţei Simionescu, prin Programul național „Bun venit pe lume“, 70 de maternități au fost dotate cu cel puțin un incubator, în timp ce „Salvați copiii“ a reușit să doteze spitalele județului cu aparatură de peste 85.000 de euro, în condițiile în care contribuția organizației a fost de 10 la sută. Restul banilor au venit de la sponsori.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog