Menu

Articol

0 Comentariu

„Sindromul“ Anculia face o nouă victimă: consilierul județean Aurel Miclea

Aurel Miclea

Fostul primar al comunei Bozovici și actual consilier județean, Aurel „Miky“ Miclea, trage ponoasele de pe urma unei asocieri cu celebrul de acuma Romică Anculia, fost director APIA, care a avut drept scop concesiunea pajiștilor din Bozovici. Cei doi, cărora li se alătură și oamenii de afaceri Vasile Sauca și Darius Eftimie Văcariu au calitatea de inculpați într-un dosar instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, care au dispus trimiterea lor în judecată.

Romică Anculia, la data faptelor director al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (A.P.I.A.) Caraș – Severin, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate,este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și complicitate la luare de mită. 
Aurel Miclea, la data faptelor primar al comunei Bozovici, județul Caraș – Severin, pentru săvârșirea infracțiunilor de: asociere pentru săvârșirea de infracțiuni  și luare de mită, în timp ce Vasile Sauca și Darius Eftimie Văcariu sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de: asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și dare de mită. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
„În perioada 2011-2012, inculpații Anculia Romică Pavel și Miclea Aurel au inițiat constituirea unei asocieri în scopul săvârșirii de infracțiuni, la care au aderat ulterior și inculpații Sauca Vasile și Văcariu Eftime Darius.
Concret, membrii asocierii au urmărit atribuirea, de către primarul Miclea Aurel, în mod discreționar, a unor contracte de concesiune a pajiștilor comunei Bozovici. 
Astfel, prin mijlocirea inculpatului Anculia Romică Pavel, oamenii de afaceri Sauca Vasile și Văcariu Eftime Darius i-au remis edilului comunei Bozovici sumele de 135.000 lei respectiv 15.000 lei.
Ca urmare a acestor înțelegeri, în data de 11 mai 2012, inculpatul Miclea Aurel a redactat contractul de concesiune cu titlu gratuit avut în vedere cu inculpatul Sauca Vasile, ce privea o suprafață de 365,62 ha pășune aparținând comunei Bozovici.
Ca urmare a arestării preventive a inculpatului Anculia Romică Pavel nu s-a mai încheiat și contractul de concesiune a unor suprafețe de pășune aparținând comunei Bozovici cu inculpatul Văcariu Eftime Darius“.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului Aurel Miclea. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Anterior, inculpatul Romică Pavel Anculia a mai fost trimis în judecată în alte cauze pentru infracțiuni similare, în multe dintre acestea fiind condamnat definitiv. 

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog