Menu

Articol

13 Septembrie – Ziua Pompierilor, aniversată cu „porţile deschise” de ISU Caraş-Severin

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie, „Bătălia din Dealul Spirii“, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman. Pompierii militari ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ Caraş-Severin au organizat cu această ocazie mai multe activităţi pentru a marca evenimentul. Deschiderea oficială a ceremoniei a fost făcută de către Matei Lupu, prefectul judeţului, urmând o paradă a efectivelor inspectoratului.

Reprezentanţii ISU, au desemnat militarii cu titlul de cel mai bun pompier, cel mai bun paramedic şi cea mai performantă echipă de descarcerare pentru anul 2018. Astfel, Trăilă Lucescu, din cadrul Detaşamentului Oraviţa, Vasile Martin, Reşiţa, şi echipajul din Caransebeş au primit diplome de merit din partea autorităţilor judeţene. Militarului Trăilă Lucescu i s-a înmânat şi o diplomă de onoare pentru curaj, devotament şi profesionalism din partea revistei Agenda Pompierului. În curtea ISU au venit să le fie alături şi elevi ai Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz“, dar şi beneficiari ai Centrului pentru Persoane Vârstnice Reşiţa.

Pompierii militari eu executat mai multe exerciţii demontrative, unul în care două victime au rămas încarcerate în urma unui grav accident de circulaţie, unul de salvare a unei persoane dintr-un, iar la final cei mai mici dintre invitaţi au avut ocazia să stingă un incendiu. Toţi cei prezenţi s-au simţit minunat şi s-au arătat mulţumiţi că au avut din nou acazia să petreacă o zi plăcută alături de pompierii militari.

Powered by Jasper Roberts - Blog