Menu

Articol

18 decembrie: Ziua Minorităţilor Naţionale din România

Autor: 

În data de 18 decembrie  minorităţile naţionale din ţara noastră îşi vor sărbători ziua lor. Conform HG 881 din 1998, ziua de 18 decembrie este declarată ca data la care se sărbătoreşte Ziua Minorităţilor Naţionale din România. 19 minorităţi etnice recunoscute oficial la nivel national sunt chemate prin activitatea lor să-şi promoveze valorile culturale proprii, tradiţiile specifice fiecăreia dintre ele.

Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin a organizat de-a lungul anilor mai multe evenimente care au marcat această zi deosebită pentru toate minorităţile naţionale din ţara noastră.

Anul acesta, la Reşiţa, organizaţia reprezentativă a etniei germane din Banatul Montan va organiza de Ziua Minorităţilor Naţionale din România o manifestare complexă la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din municipiul Reșița, duminică, 18 decembrie, începând cu ora 15,30, în cadrul căreia vor avea loc următoarele activităţi:

Prezentare de carte: Werner Kremm, „Momentaufnahmen. Rumänien unter der Lupe“ (Impresii de moment. România sub lupă). Cuvânt înainte: prof. dr. Anton Sterbling, postfaţă: Eginald N. Schlattner; apărută la Reşiţa în Editura „Banatul Montan”, 2016, ca cea de a 76-a apariție editorială a Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița;

Vernisajul expoziţiei de fotografii: „Sărbătoarea Kirchweih-ului de la Gărâna, 2016”, realizată de Lucian Duca din Reșița;

Incursiuni muzicale oferite de grupul muzical „Intermezzo“.

Erwin Josef Ţigla

Powered by Jasper Roberts - Blog