Menu

Articol

0 Comentariu

20 de ani de Viitor la Caransebeş!

Autor: 

Reprezentanţii Asociaţiei „Viitor pentru România” au fost prezenţi la Caransebeş pentru a aniversa 20 de ani de când partea elveţiană se află alături de municipiu, prin diverse acţiuni umanitare sau îndreptate spre sprijinirea unor instituţii de învăţământ, organizaţii sau persoane nevoiaşe. Vicepreşedinţii Susi Vuillemin şi Christoph Oetterli au poposit la Liceul Tehnologic „Dacia”, unde, în biblioteca instituţiei de învăţământ, au fost primiţi de directorul Florin Bogdea şi de cadrele didactice de aici. În discursul pe care l-a ţinut cu acest prilej, Florin Bogdea le-a mulţumit oaspeţilor pentru implicarea în dotarea şcolii cu un atelier mecanic, unul de sculărie, cu un laborator mecanic dotat cu calculatoare şi unul de motoare, precum şi pentru mobilierul şcolar şi ajutoarele aduse copiilor în perioada sărbătorilor. În final, un grup de elevi a susţinut un scurt program de dansuri populare.

De la Liceul Tehnologic „Dacia”, oaspeţii s-au deplasat la Primăria municipiului, unde s-au întâlnit cu primarul Felix Borcean, cu viceprimarul Marius Isac, cu administratorul oraşului, Andrei Ungur, în Aula „1 Decembrie 1918” fiind prezenţi şi consilieri locali şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale. În semn de apreciere pentru perioada de 20 de ani în care membrii asociaţiei au fost alături de municipiu, Felix Borcean le-a oferit celor doi câte o plachetă aniversară, preşedintele Daniel Vuillemin neputând participa la eveniment, din motive medicale. Atât el, cât şi Susi Vuillemin şi Christopf Oetterli sunt Cetăţeni de onoare ai municipiului, distincţia fiindu-le oferită în semn de recunoaştere a meritelor, deoarece, încă din anul 2001, s-au implicat în acţiuni umanitare, printre care se numără Programele „Viitor” – sprijinirea elevilor de liceu cu rechizite, manuale şi haine, „Cantina” – masă caldă pentru 40 de elevi, „Masa pe roţi” pentru bătrânii care nu se pot deplasa, „Pachete de Crăciun”, cu rechizite, tricotaje şi ciocolată, „Infrastructura Liceului Tehnologic «Dacia»”, „Speranţa Verde” – grădini pentru legume şi relaxare, precum şi programe de igienă dentară, dar şi renovarea sediului Societăţii Femeilor Ortodoxe şi sprijinirea activităţii asociaţiei, renovarea şi asigurarea materialelor pentru Spitalul de Boli Contagioase şi asigurarea unor materiale pentru Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş.

„Astăzi se împlinesc 20 de ani de când aceşti inimoşi elveţieni susţin unele acţiuni derulate în oraşul nostru. Primăria municipiului Caransebeş a decis să premieze întreaga activitate a prietenilor noştri, prin acordarea a trei plachete omagiale”, a spus primarul Felix Borcean, după care a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei „Viitor pentru România” pe marginea proiectelor derulate până în prezent, dar şi în privinţa colaborării viitoare dintre parte română şi cea elveţiană.

„La început am crezut, ca mulți alții, că totul va merge foarte repede. Sentimentul general a fost unul de plăcere, chiar de bucurie, și cred că nu am fi reușit să realizăm toate aceste proiecte dacă nu am fi fost ajutați. M-am simțit foarte bine în România, aproape ca și acasă, datorită inimii largi a celor cu care am colaborat. La început ne-a fost destul de ușor să strângem fonduri, dar acum nu mai este așa de simplu, deoarece lumea spune România este deja în Uniunea Europeană și a ajuns la un anumit nivel, iar noi trebuie să le arătăm că încă mai sunt domenii unde este nevoie de sprijinul nostru”, a spus Susi Vuillemin.

Powered by Jasper Roberts - Blog