Menu

Articol

„7 zile - 7 arte” încep mâine la Reşiţa cu un omagiu!

Autor: 

Începând de mâine, 11 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, se va desfăşura programul cultural-artistic ,„7 zile - 7 arte”. Pe parcursul celor 7 zile vor avea loc vernisaje de artă plastică, lansări de carte, spectacole de muzică şi de teatru, dezbateri pe teme culturale.

„7 zile - 7 arte” se deschid, mâine, 11 mai, de la ora 17.00, cu Expoziţia de artă plastică realizată de foştii elevi ai profesorului Petru Galiş. Profesorul şi pictorul Petru Galiş a fost timp de zeci de ani dascălul şi mentorul a mai multor generaţii de artişti plastici din Reşiţa, până în anul 1990, când a plecat la Timişoara. Petru Galiş a fost profesor de pictură la Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Românu” din Reşiţa, pe atunci, numită Şcoala Populară de Artă Reşiţa.

Cuvântul de deschidere al evenimentelor îl va avea directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Marian Apostol, iar despre artişti şi lucrările lor va vorbi criticul Ada D. Cruceanu.

În sala de expoziţii „Horaţiu Vornica” a Casei de Cultură vor expune: Nicolae Dumitru Vlădulescu, Doru Vasiuţi, Cristea Mircioane, Jozsef Racz, Rita Aldea, Dragoş Zipfl, Kurta Cazimir, Matei Mircioane, Aurel Regulsky, Ionel Gruescu, precum şi regretatul Petru Jurca.

Expoziţia este un eveniment aniversar prilejuit de împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Şcolii de Arte şi Meserii „Ion Românu” (Şcoala populară de Artă), condusă în prezent de prof. Mariana Dănescu, precum şi un omagiu adus profesorului Petru Galiş.

Powered by Jasper Roberts - Blog