Menu

Articol

A doua tinereţe a lui Paloma! CSM Reşiţa-„U” Craiova 37-28, la handbal

Echipa CSM Reşiţa a întâlnit, astăzi, în sala Polivalentă din Reşiţa, echipa Universitatea Craiova, în etapa a XV-a, Seria B, din Divizia A, de handbal masculin. Înaintea acestei runde, CSM Reşiţa ocupa locul 9, cu 12 puncte, cu numai 3 victorii, 3 meciuri egale şi 6 înfrângeri. Craiova, locul 5, cu 19 puncte.

Reşiţenii, avându-l pe Alexandru Vulpe coordonator de joc şi cu mare poftă de gol, au început în forţă şi, în minutul 5, conduceau cu scorul de 5-0, iar în minutul 10, cu 8-1! Până la pauză, oltenii au mai echilibrat jocul şi prima repriză s-a încheiat cu scorul de 21-16.

După pauză, oaspeţii au jucat mai îndrăzneţ, reuşind să se apropie la scorul de 28-26, în minutul 48, având şi mingea, gata să se apropie la un singur gol. Însă, în următoarea perioadă de timp, portarul reşiţenilor, Cristian Ionescu-Paloma, a făcut minuni în poartă, parând două aruncări de pedeapsă şi alte trei şuturi în situaţie de unu la unu. Cu poarta încuiată de Paloma, reşiţenii au înscris pe contraatac şi s-au detaşat din nou, după o serie de 3 goluri, întreruptă de un gol al craiovenilor, apoi, au mai înscris de 5 ori, fără să primească gol. E adevărat că veteranul Paloma, în vârstă de 43 de ani, s-a arătat foarte sigur în poartă, înscriind şi un gol din loviură de la 7 metri, dar şi Alexandru Vulpe, în acest meci, a zburat peste apărarea adversă, reuşind o performanţă remarcabilă, aceea de a înscrie 16 goluri! Pe final de meci, şi juniorul Andreas Back, din poarta Reşiţei, a parat o lovitură de la 7 metri, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 37-28. În ultimele minute, precum şi după meci, cei peste 200 de spectatori au scandat numele lui Paloma şi i-au aplaudat îndelung pe jucătorii reşiţeni.

În acest meci s-a mai înregistrat un lucru deosebit! La CSM Şcolar Reşiţa au fost coechipieri un unchi şi un nepot, respectiv unchiul Marius Grozăvescu, 37 de ani, şi nepotul său, Denis Barbu, 18 ani.

CSM Şcolar Reşiţa, antrenori Raul Bote şi Marius Vulpe:

Cristian Ionescu-Paloma (1 gol), Andreas Back - Alexandru Vulpe (16 goluri), Răzvan Daia (5), Ioan Morar (3), Alexandru Ille (2), Sebastian Pîrvan (2), Snejan Radosavlevic (2), Raul Heimbach (2), Denis Barbu (2), Andrei Pascari (1), Marius Grozăvescu (1), Alexandru Ion, Antonio Gîrban, Ştefan Drăgan, Marius Negru.

Pentru Universitatea Craiova cele mai multe goluri le-au înscris, Andrei Păun (9) şi Vasile Luntraru (8).

CSM Reşiţa a acumulat 15 puncte, dar rămâne pe locul 9 în clasament, din 11 echipe. Pe primele locuri se află CSM Oradea, cu 42 de puncte, şi CSU Târgu-Jiu, cu 30 de puncte.

Powered by Jasper Roberts - Blog