Menu

Articol

A fost sau nu forţată uşa de la intrarea în Primăria Lăpuşnicu Mare?

Astăzi după-amiază, în jurul orei 18, femeia de serviciu de la Primăria Lăpuşnicu Mare a dat alarma în sat, pe motiv că uşa de la intrarea în clădire ar fi fost forţată. Mai mult, în biroul contabilului, un dulap de lemn era cu uşile deschise, iar pe jos au fost găsite mai multe hârtii. Contabilul a anunţat-o pe Mihaela Drăgilă, primarul încă neinstalat de Prefectură, care a sunat la 112. La faţa locului s-a deplasat şi echipa de criminalişti pentru a stabili dacă este vorba sau nu de o spargere.

„În jurul orei de 18,30 am fost anunţată de contabilul primăriei în legătură cu faptul că uşa de la intrarea în clădire era forţată, la fel şi dulapul său în care îşi ţine documentele. Este un dulap de lemn şi, în mod surprinzător, sistemul de închidere era în poziţia «încuiat», părând forţat de un obiect ascuţit. Pe jos au fost găsite împrăştiate mai multe hârtii şi ceva pământ pe o masă. Domnii de la Poliţie fac cercetări şi am înţeles că este posibil ca uşa de la intrare să se fi închis şi deschis mai greu tot timpul, ca atare să nu fi fost forţată. Femeia de serviciu, care venise să facă curăţenie, spune că ştie cum se deschidea uşa înainte de această întâmplare şi e de altă părere”, ne-a mărturisit Mihaela Drăgilă.

Din spusele sale rezultă că, spre deosebire de alte încăperi din clădiri, la contabilitate uşa era mereu deschisă.

Pentru ca totul să semene cu un scenariu demn de Twin Peaks, primarul ales ne-a relatat o întâmplare care îi are ca protagonişti pe fostul primar, Ion Lala, şi contabilul primăriei aflaţi în proces în urma unei plângeri penale formulată de contabil. „Mi s-a spus şi mie că, în urmă cu câteva zile, domnul fost primar s-a întâlnit cu contabilul pe care l-a întrebat: «Ce ai de gând, vrei să mă bagi în puşcărie?» Apoi l-a invitat la pescuit, însă contabilul a refuzat. În seara aceasta, domnul Lala a trecut prin faţa primăriei, i-a întrebat pe oameni ce s-a întâmplat, după care a intrat într-un  bar din apropiere unde ar fi spus în derâdere: «s-au furat izmenele din primărie». Aşteptăm concluziile poliţiştilor”, ne-a mai spus Mihaela Drăgilă.

Ion Lala spune că nu are nici o legătură cu cele întâmplate şi părea amuzat că numele său este din nou invocat, chiar dacă nu mai este primar: „E o mare prostie ce se spune. Dacă contabilul mă avea cu ceva la mână mă băga nu într-o puşcărie, ci într-o sută. Sunt prostii de doi lei, nu-i nimic adevărat. De fapt, la caracterul pe care îl au, asta fac în continuare, ne-a spus fostul primar din Lăpuşnicu Mare.”

Cât priveşte afirmaţia din bar, Lala spune: „Nici gând, acum vin de la Bozovici. Şi, apoi ce dracu să se fure dintr-o primărie?”

Până la această oră, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin nu a ieşit cu nici un comunicat de presă legat de cele întâmplate la Primăria Lăpuşnicu Mare.

Powered by Jasper Roberts - Blog