Menu

Articol

A început marea mobilizare la UEMR. Deocamdată, pe telefonul mobil!

Dacă indienii apelau la fum pentru transmiterea unor mesaje în cazul pericolelor, iar băştinaşii din Ardeal la bucium, iată că la Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa la modă este telefonul mobil, semn al civilizaţiei şi al încrederii în tehnologia de ultimă generaţie. Facem aceste precizări pentru că în ultimul timp au existat voci care susţin, greşit, că presa întreţine starea de confuzie şi tensiune în universitatea reşiţeană. Dacă răul porneşte de undeva, cu siguranţă că nu de la presă, ci trebuie căutat pe holurile universităţii.

De câteva zile pe telefoanele mobile circulă două mesaje, care îndeamnă studenţii şi profesorii nu la sfânta conciliere, ci la continuarea ostilităţilor. De precizat din capul locului că autorii sunt anonimi.

Într-unul dintre ele, profesorii sunt îndemnaţi să părăsească sindicatul condus de Cristian Rudolf, pentru ca acesta să piardă din credibilitate şi să devină nereprezentativ.

Al doilea este legat de un protest care ar urma să aibă loc mâine. „Probabil ştiţi că dl. Ianici a fost demis din funcţia de decan şi că Senatul universităţii a votat contra fuziunii cu Politehnica Timişoara. Sunt studenţi care organizează un meeting miercuri la ora 14 în curtea universităţii. Va fi prezentă şi presa locală. Vor fi pregătite şi pancarte cu mesaje pentru conducerea universităţii. M-au rugat să vă anunţ şi pe voi. Dacă îţi pasă, vino alături de noi!”

Aşa sună cele două mesaje care au ajuns nu doar pe telefoanele studenţilor şi profesorilor din UEMR, ci şi la cei din afara instituţiei. Poate că aceasta a fost intenţia celor două părţi care caută să-şi facă auzite poziţiile în acest „război” al intelectualilor.

Powered by Jasper Roberts - Blog