Menu

Articol

A mai rămas doar o zi până la concertul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” de la Reşiţa

Mâine, 6 decembrie, începând cu ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa va urca trupa Phoenix. „Sinteza-Rapsodia”, proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

Reprezentanţii trupei spun despre acest proiect că muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.

Powered by Jasper Roberts - Blog