Menu

Articol

Acţiune disciplinară a Inspecţiei Judiciare faţă de procurorul George Bucurică

George Bucurică

Consiliul Superior al Magistraturii a fost sesizat de Inspecţia Judiciară cu privire la acţiunea disciplinară luată faţă de Radu George Bucurică, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş- Severin.

În comunicatul de presă se spune că acţiunea disciplinară a fost luată pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine, atunci când procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi i) teza I din Legea nr. 303/2004.

„În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul, folosind ascendentul funcţiei, a iniţiat şi acceptat, în timpul urmăririi penale cât şi după sesizarea instanţei, derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe «WhatsApp» şi ,«Facebook», cu persoana vătămată dintr-un dosar pe care îl instrumenta; de asemenea, procurorul a solicitat persoanei vătămate informaţii privind unii colegi de muncă ai acesteia şi a determinat-o să accepte întâlniri în afara cadrului instituţional, manifestând un comportament indecent şi solicitându-i să întreţină relaţii intime în contextul soluţionării favorabile a cauzei. Totodată, s-a reţinut, în aceste împrejurări, că procurorul a ignorat obligaţia de a se abţine de la instrumentarea dosarului. ***”, se arată în comunicatul de presă.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

Powered by Jasper Roberts - Blog