Menu

Articol

0 Comentariu

Acţiuni omagiale de Ziua pompierilor din România

În data de 13 septembrie omagiem faptele de vitejie şi sacrificiul pompierilor români în bătălia de pe Dealul Spirii, din Bucureşti. În urmă cu 169 de ani,  trupele otomane, comandate de Fuad-efendi, au înfruntat eroica rezistenţă a pompierilor români de sub comanda locotenentului Pavel Zăgănescu. Pentru aducere aminte şi în semn de respect pentru cei care au luptat în acea bătălie, dar şi de implicare a lor în misiunile pentru salvarea bunurilor şi vieţii oamenilor, 13 septembrie a fost declarată „Ziua pompierilor”

În acest sens, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, a organizat astăzi un simpozion cu tema „Semnificaţia zilelor de 13 și 15 septembrie. Cooperarea pompierilor din structurile serviciilor profesioniste cu administraţia locală şi serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă”, la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa, şi a constituit Puncte mobile de informare preventivă pentru locuitorii din cartierul Govândari.

Mâine, 13 septembrie, va fi organizată „Ziua porţilor deschise”, la sediul inspectoratului şi al subunităţilor, în intervalul orar 10-11.30, prilej pentru prezentarea tipurilor de misiuni la care participă pompierii (exerciţii demonstrative) şi prezentarea tehnicii de intervenţie. Totodată, se va oficia un ceremonial militar şi religios specific sărbătorii zilei armei, începând cu ora 12.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog