Menu

Articol

AFIR pune la dispoziţie peste 62 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

Începând de mâine, 1 august, tinerii fermieri pot depune proiecte pentru dezvoltarea fermelor mici, suma pusă la dispoziţie Agenţia de Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) fiind de 62,5 de milioane de euro. Submăsurile din această sesiune sunt 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, iar intervalul de primire a cererilor de finanțare este cuprins între 1 august 2018 și până în data de 31 decembrie 2018.

„Tinerii fermieri și fermele mici sunt doi piloni importanți care pot susține dezvoltarea durabilă a mediului rural românesc. Având în vedere că nevoia de fonduri europene este mult mai mare decât alocarea pe care o avem la dispoziție, am stabilit împreună cu Autoritatea de Management pentru PNDR praguri de calitate lunare, astfel încât să putem finanța cele mai bune proiecte. Dorim să prioritizăm acele planuri de afaceri care au șanse mari să se materializeze în investiții ce se pot dezvolta pe termen lung. Așa cum am afirmat și cu alte ocazii, lansăm în acest an ultimele apeluri de primire a proiectelor pentru tinerii fermieri și le recomand tuturor solicitanților să completeze cu atenție cererile de finanțare și, ulterior, să respecte cu strictețe planul de afaceri pentru care au primit finanțarea PNDR”, a precizat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

Nicolae Verindeanu, directorul Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș-Severin spune că prin sM 6.1, este de 11 milioane de euro. Primul prag de calitate lunar aferent perioadei 1 – 31 august 2018 este de 90 de puncte și scade treptat până la pragul minim de depunere de 25 de puncte, în intervalul 1 – 31 decembrie 2018, cu încadrare în alocarea bugetară.

Întocmirea cererilor de finanțarea se realizează conform Ghidului solicitantului și a anexelor aferente acestuia, disponibile gratuit pe www.afir.info, la secțiunea „Investiții PNDR” iar depunerea documentației se realizează on-line, pe pagina oficială de internet a Agenției.

Powered by Jasper Roberts - Blog