Menu

Articol

Agricultorii cărăşeni, tot mai interesaţi de programul „Tomata 2019“

După succesul de anul trecut al programului, agricultorii cărăşeni par să fie tot mai interesaţi de ajutorul pe care-l primesc dacă valorifică roşii pe piaţa românească. „Tomata 2019“ se va desfăşura în acest an după aceleaşi principii ca şi în 2018. Astfel, ajutorul de minimis de 3.000 de euro pe an se va acorda în situaţia în care agricultorii deţin 1.000 de metri pătraţi de solarii sau sere în care vor cultiva tomate pe care le vor valorifica pe pieţe.

„Este foarte important acest program pentru Caraş-Severin, care nu este un judeţ propice pentru cultura de legume în spaţii protejate. Cu toate acestea anul trecut am reuşit în ultimii doi ani să avem câte 36 de beneficiari. Deja am început să mergem pe teren chiar din primele zile ale lunii ianuarie, iar echipele de specialişti din teren au reuşit să înscrie 50 de potenţiali beneficiari ai programului“, spune Liviu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Caraş-Severin.

Astfel, toţi cei interesaţi de „Tomata 2019“, pot merge la sediul Direcţiei Judeţene Agricole Caraş-Severin, unde vor primi toate detaliile acestui program.

Powered by Jasper Roberts - Blog