Menu

Articol

AJOFM organizează la Reşiţa „Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi”

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă marchează ziua de 3 decembrie - “Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități”, printr-un eveniment intitulat „Pot ce poţi şi tu, angajează-mă”.

AJOFM Caraş-Severin va organiza la Reşiţa în data de 3 decembrie, începând cu ora 10.00, Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, la sediul Agenţiei din strada Traian Lalescu nr 17, parter.

„Reamintim agenţilor economici care încadrează în muncă  persoane cu handicap că  pot beneficia, conform Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, pe o perioadă de 12 luni, de o subvenţie lunară  în cuantum de 2.250 lei, pentru fiecare persoană cu handicap angajată pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării”, spune Carla Goagă, consilier superior AJOFM Caraş-Severin.

Prevederile legii în vigoare specifică faptul că autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat  persoane cu handicap.

Agenții economici care doresc să participe la Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi îşi pot depune ofertele de locuri vacante la sediul Agenţiei din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17, le pot transmite la adresa de mail: ajofm@cs.anofm.ro sau ne pot contacta la numărul de telefon 0255/212380. Participarea agenţilor economici la bursă este gratuită.

Powered by Jasper Roberts - Blog