Menu

Articol

0 Comentariu

Amenzile curg, accidentele mortale se ţin lanţ

În ciuda faptului că industria judeţului nu mai este ce a fost cândva, evenimentele nedorite, soldate cu pierderea temporară a capacităţii de muncă şi chiar decesul angajaţilor continuă să se situeze la un nivel îngrijorător.

În luna noiembrie, angajatorii au comunicat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin un număr de şapte evenimente în care trei persoane au decedat, iar în şase cazuri s-a constatat pierderea temporară a capacităţii de muncă. Dacă au fost sau nu accidente de muncă, se va stabili la finalizarea anchetelor aflate în derulare.

Potrivit unui comunicat de presă, în luna noiembrie inspectorii ITM au efectuat 244 controale, din care 137 în domeniul relaţiilor de muncă şi 107 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, aplicându-se amenzi contravenţionale în valoare de 60.800  lei.

Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 21.000 lei, au fost aplicate pentru deficienţe ce se referă la: funcționarea dispozitivelor de protecție; instruirea lucrătorilor; efectuarea controalelor medicale la angajare și periodic; asigurarea măsurilor de prim ajutor; purtarea echipamentului individual de protecție; semnalizarea de securitate a locurilor de muncă.

Din păcare, amenzile curg, fără ca angajatorii şi angajaţii să înveţe ceva din încălcarea acestor norme din domeniul securităţii sănătăţii în muncă.

Powered by Jasper Roberts - Blog