Menu

Articol

Ana Vasile a fost suspendată din funcţie! Elena Amzoi e director interimar la Protecţia Copilului Caraş-Severin

Directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, Ana Vasile, a fost suspendată din funcţie, astăzi, prin votul majorităţii consilierilor judeţeni. Proiectul a fost introdus în regim de urgenţă, iar votarea s-a făcut secret, pe buletine de vot. Proiectul de hotărâre privind suspendarea din funcţie a primit 23 din voturile consilierilor judeţeni. Împotriva suspendării au votat 3 consilieri, iar un vot a fost anulat. Consilierii liberali, Daniel Surdu şi Cristian Gîfu nu au participat la vot. În locul Anei Vasile a fost propusă Elena Amzoi, director adjunct în Consiliul Judeţean, care a fost votată tot secret, primind 23 de voturi pentru numire. Cinci voturi au fost împotrivă şi unul a fost anulat.

Hurduzeu explică motivele suspendării

„Este un raport al comisiei de disciplină, ştiţi că doamna Ana Vasile a fost de mai multe ori audiată în cadrul Comisiei de diciplină a Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a primit mai multe sancţiuni. În acest moment, există acest raport al Comisiei de disciplină, privind suspendarea raportului de serviciu”, a spus preşedintele Hurduzeu, precizând că proiectul de hotărâre privind suspenarea din funcţie a venit în urma raportului Comisiei de disciplină.

Conform motivării, practic, Ana Vasile a fost suspendată din funcţie pentru a nu influenţa cercetarea disciplinară la care încă este supusă.

În raportul Comisiei de disciplină scrie, printre altele:

„Există suspiciunea de influenţare a cercetării disciplinare la care este supusă aceasta în sensul obstrucționării, modificării și înlăturării unor probe materiale precum și a influențării probatoriului testimonial, adică depozițiile persoanelor audiate sau care urmează să fie audiate de comisie”.

Supendarea Anei Vasile din funcţie este valabilă pentru o perioadă de maximum 6 luni. Aşa cum am precizat, postul va fi ocupat de directorul interimar Elena Amzoi.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog