Menu

Articol

ANAF veghează! Controalele au avut rezultate concrete în Caraş-Severin

Autor: 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin – Inspecţie Fiscală (structură din cadrul ANAF) a efectuat, în semestrul I al acestui an, 272 de acţiuni de inspecţiie fiscală, atât la persoane juridice, cât şi la persoane fizice. Aceste acţiuni au fost, atât inspecţii fiscale, cât şi controale inopinate, pentru verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor în legătură cu stabilirea obligaţiilor fiscale de către contribuabil/plătitor, respectării prevederilor legislaţiei fiscale şi contabile, verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare şi a situaţiilor de fapt aferente, stabilirea diferenţelor de obligaţii fiscale principale.

Acţiunile şi controalele inopinate au avut şi rezultate concrete. Astfel, ca urmare a acţiunilor inspectorilor de la AJFP Caraş-Severin, au fost stabilite obligaţiile fiscale suplimentare de plată în sumă totală de 13,8 milioane de lei, din care 12,6 milioane de lei la persoane juridice şi 1,2 milioane de lei la persoane fizice.

La rezultatele pozitive pentru buget s-au adăugat şi amenzile. Pentru abaterile de la prevederile legale au fost aplicate 26 de amenzi contravenţionale însumând 46 900 lei, amenzi din care 27 500 lei au fost plătite de persoanele juridice, iar 19 400 de lei de persoanele fizice.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin îşi va prezenta, mâine, întreaga activitate pe semestrul I al anului 2018, în cadrul Comisiei de Dialog Social a Judeţului Caraş-Severin, comisie prezidată de prefectul judeţului.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog