Menu

Articol

Apă şi foc, un trimestru plin de evenimente pentru pompierii cărăşeni

În cel de al doile trimestru al acestui an, în Caraş-Severin au fost înregistrate 928 intervenţii în situaţii de urgenţă. Dintre acestea, 863 situaţii, au fost rezolvate doar de pompierii militari, iar în 50 de cazuri s-a intervenit în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgență.

O noutate în acest doemnie, voluntarii au reuşit să gestioneze singure 15 intervenţii. Pe lângă cel mai mare eveniment petrecut în această perioadă, incendiul de proporţii din parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, din perioada 27 aprilie – 4 mai 2018, când, zilnic, peste 100 de pompieri şi lucrători silvici au acţionat pentru lichidarea focarelor, pompierii s-au confruntat şi cu efectele fenomenelor hidrometeorologice. Astfel, subunităţile de intervenţie din subordinea inspectoratului nostru au acţionat în 74 de situaţii cauzate de inundaţii.

Cristian Coneriu, inspectorul şef al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin spune că: „În concluzie, putem afirma că în trimestrul II al acestui an, teritoriul judeţului a fost trecut prin apă şi foc, la propriu. Efectivele noastre au reuşit să-şi îndeplinească eficient misiunile, reducând efectele situaţiilor de urgenţă produse şi acţionând pentru salvarea semenilor”.

În urma intervenţiilor desfăşurate valoarea bunurilor protejate, respectiv salvate, a fost de 4.134.500 lei. Nu au fost înregistrate victime sau decese ca urmare a manifestării incendiilor. La capitolul bunuri distruse, a fost înregistrată o valoare de 349.156 lei.

Powered by Jasper Roberts - Blog