Menu

Articol

Aparatul Consiliului Judeţean Caraş-Severin „are sânge în instalaţie”! Consilierii judeţeni, nu prea

La şedinţa extraordinară de joi, 12 aprilie, a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, preşedintele Silviu Hurduzeu a anunţat că în instituţie se desfăşoară o acţiune umanitară de donare de sânge, iniţiată de Colegiul Pacienţilor Filiala Caraş-Severin. Aceasta, pentru a ajuta pacienţii care au nevoie de sânge. Cu acest prilej, noul director al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Ioan Benga, prezent la şedinţă, plin de voie bună, a comentat anunţul cu tradiţionala glumă, încărcată de subînţelesuri bărbăteşti, „pentru a arăta că Consiliul Judeţean are sânge în instalaţie!” Asistenţa a râs corespunzător şi şedinţa a decurs lin, rapid şi cu eficienţă, consilierii votând proiectul de modernizare al spitalului din Reşiţa.

După şedinţă, prezidiul Consiliului Judeţean alcătuit din peşedintele Hurduzeu, vicepreşedinţii Nedelcea şi Popovici, secretarul Darian Ciobanu, au coborât la parter unde se afla amenajat cabinetul de recoltare a sângelui. Acolo se aflau deja mai mulţi angajaţi din aparatul propriu al instituţiei, care au donat sau tocmai donau sânge. Consilieri judeţeni, însă, nu au venit. Suntem siguri că nu din dezinteres sau rea intenţie! Cei mai mulţi au şi ei o vârstă, au acumulat diferite probleme medicale şi se bazează mai mult pe meditaţie, reflecţie şi pe principii politice, decâ pe tinereţe şi entuziasm.

Printre cei selectaţi de echipa medicală să doneze sânge s-a aflat vicepreşedintele Flavius Nedelcea, care a şi declarat că e normal să dea sânge, el fiind un vechi donator. Hurduzeu şi Popovici au fost respinşi din cauza unor probleme de sănătate. Preşedintele Hurduzeu chiar a insistat să doneze, spunând că se simte bine şi că donează pe proprie răspundere, dar doctoriţa Rodica Neaga, care i-a triat „la sânge” pe donatori, a zis că aşa ceva nu există, cine are probleme, nu donează! Donatorii de sânge şi-au cedat tichetele de alimente organizatorilor, reprezentaţi de Daiana Cornea, acestea urmând să fie folosite pentru sprijinirea unei familii nevoiaşe din Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog