Menu

Articol

Aparatura 4K a ajuns la Cinematograful Dacia din Reşiţa

Reprezentanţii cinematografului au învestit 200.000 de euro pentru ca reşiţenii să poată viziona filme în noul format 4 K. Numele rezoluţiei 4K provine de la numărul de pixeli regăsiţi pe orizontală: aproximativ 4.000 pixeli. Pe verticală există aproximativ 2.000 de pixeli, astfel că rezoluţia 4K este de aproximativ 4.000×2.000 pixeli.

Aparatura a ajuns ieri, 5 decembrie, la Reşiţa, iar în zilele următoare o echipă de specialişti vor începe montarea acesteia. Cei de la Cinematograful Dacia spun că se fac eforturi pentru ca în data de 14 decembrie, filmul Războiul Stelelor (Star Wars: The Last Jedi), să ruleze în noul format 4 K. „Dacă totul merge conform planului, vom finaliza montarea în timp util. În orice caz, realizarea acestui proiect durează câteva zile”, a spus Maria Bikfalvi, resprezentant Cinema Dacia. Tehnologia achiziţionată, poziţionează cinematograful reşiţean pe locul doi la nivel naţional în ceea ce priveşte dotările de ultimă generaţie.

Întrebaţi de ce investesc mii de euro la Reşiţa, reprezentanţii cinematografului spun că au apreciat din primele zile implicarea tuturor persoanelor în acest proiect. „Consider că reşiţenii merită tot ce este mai bun, mai ales că din punctul meu de vedere, sunt cei mai fideli specatatori din câte am văzut până acum”, a mai spus Maria Bikfalvi.

Powered by Jasper Roberts - Blog