Menu

Articol

Aptitudini şi atitudini de expresie - la Râul Alb începe Şcoala de Vară Atelier16

La Centrul de agrement Râul Alb, situat în apropierea Lacului Secu, judeţul Caraş-Severin, începe mâine Şcoala de Vară Atelier16, ediţia a IV-a, cu tema: „Trăim împreună”, temă care se referă atât la spiritul de comunitate cât și la principiul democratic: „Libertatea mea se oprește acolo unde începe libertatea ta”. Cursurile Şcolii de Vară se vor desfăşura în parioada 2-8 august, cursanţii fiind 82 de tineri selectaţi la nivel naţional.

Trainerii care susțin atelierele din școala de vară sunt: Raluca Ilaș, Nagy Imre, Lea Genet, Iain Napier, Cristina Ciobanu, Manu Anghelescu, Serkan Aba.

Conform organizatorilor, acest proiect propune tinerilor o experiență inedită, prin care se descoperă și dezvoltă o serie de aptitudini și atitudini de expresie, comunicare și colaborare, în universul circului contemporan, al teatrului non-verbal, fotografiei stenope și al jurnalismului.

În prima zi de tabără participanții vor descoperi toate cele patru ateliere, pentru ca începând cu cea de-a doua zi să aleagă, în funcție de preferințe, ceea ce vor aprofunda. Circul nou, cu disciplinele lui: jonglerie, acrobație, trapez și echilibru pe obiect; teatru non-verbal; foto - stenope sau cum să faci poze cu o cutie de pantofi; jurnalism, sunt principalele activități propuse. Fiecare atelier va fi ghidat de către formatori profesioniști, prin exerciții creative și metode non-formale, adaptate la nevoile participanților.

Pentru participanții selectați organizatorii asigură cheltuielile de cazare şi masă, aceștia suportând numai cheltuielile de transport până la Centrul de agrement Râul Alb, ne-a informat Daniela Lupşan, consilier pentru tineret la Centrul de Voluntariat Reşiţa.

Școala de Vară Atelier16 este organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Ministerul Tineretului şi Sportului, în colaborare cu Școala de Circ Timișoara şi cu Centrul de Voluntariat Reșița.

Powered by Jasper Roberts - Blog