Menu

Articol

0 Comentariu

Aspră din fire, doamna Firea!

La modă în administrație sunt demiterile. De prefecți, secretari de stat, directori, consilieri ori manageri. Până la urmă se va ajunge  la portari și la femeile de serviciu, dar toate la timpul lor, că doar n-or intrat zilele în sac. Ultimul pe listă, managerul spitalului Colentina, demis de doamna Gabriela Firea, pe motiv că i-a ținut, deopotrivă, în frig, atât pe bolnavi, cât și pe medici, asistente, infirmiere, brancardieri și ce-o mai fi într-un spital. Aspră din fire, doamna Firea nu a stat deloc pe gânduri și i-a aplicat acestuia sancțiunea cea mai drastică, ca o lecție pentru cei care nu s-au obișnuit cu ideea că la guvernare s-a instalat PSD.

Unii spun  că primarul general al Capitalei a gafat impardonabil, în condițiile în care vina pentru cele întâmplate aparținea RADET-ului, și nicidecum managerului de spital. Eu nu cred în gafe de acesat gen. Gabriela Firea este unsă cu toate alifiile ca să greșească mai ceva ca un primar din Vrancea ori Buzău. Un ziarist, cum este doamna Firea la origini, verifică informația din trei surse înainte de a o da publicității. E adevărat, în cazul de față nu este ziaristă la televiziunile lui Voiculescu și nici măcar consilier ori purtător de cuânt al vreunui ministru, ci ditamai primarul-general al Capitalei. Dacă timp de șase luni s-a abținut să dea oameni afară, din motive ce țineau de Guvernul Cioloș, să se impună în fața celor care depind cu scaunul de primărie, acum s-a hotărât să taie în carne vie, să umble prin gări în căutarea celor fără adăpost și să împartă celor oropsiți de soartă un polonic de ciorbă caldă, dar și cuvântul și învățătura PSD din Programul de guvernare.

Prin ceea ce face, Gabriela Firea, iar ca ea toți ceilalți polticieni social-democrați care au ajuns după 11 decembrie la ciolanul cel gustos, ne arată cât de fragilă și de incertă a ajuns o funcție de conducere în România în care unii te pun pentru că ești bun, ori chiar excepțional, iar alții te dau jos pentru că, între timp, ai devenit insolent și incompetent. Sfatul meu e ca, până nu e prea târziu, cei puși în funcții de unii să nu aștepte să vină o Gabriela Firea să-i trimită la plimbare. Să-și împacheteze lucrurile și să plece. Până în 2020, nu mai este atât de mult!  

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog