Menu

Articol

Atenţie unde ieşiţi la iarbă verde, avertismentele au început să curgă

Încă din 2012, picnicul a devenit tabu prin lege. Astfel, cei care vor să meargă la iarbă verde au o grămadă de obligaţii, iar amenzile pot să vină foarte uşor din partea autorităţilor. Un bun exemplu este cel din minivacanţa de 1 Mai, când jandarmii cărăşeni au verificat zonele în care se obişnuieşte să se iasă la grătar.

„Ne-am bucurat că legea este respectată de majoritatea cetățenilor și au nu am fost nevoiți să aplicăm amenzi, a spus Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin. Pe timpul misiunii am aplicat cinci avertismente scrise, privind Legea 54/2012, cunoscută ca Legea Picnicului, cu scopul de a face cunoscute anumite prevederi legale care nu erau respectate”. Ideea este că nimeni nu este absurd, dar minimum de decenţă nu va fi niciodată sancţionat.

Aşadar, în lipsa locurilor ce trebuiau amenajate de către fiecare primărie în parte, singurele două locaţii fiind la Văliug, cel mai indicat este ca atunci când mergeţi la grătar să vă cumpăraţi şi un grill cu stativ. Important este ca focul să nu fie făcut pe pământ, să nu lăsaţi mizerie în urma dumneavoastră. La un moment dat erau câteva locaţii în care reşiţenii puteau să facă grătar, dar acestea nu au fost folosite.

Vestea proastă este că nici în 2018 nu se va pune accentul pe amenajarea de noi locaţii la standardele cerute, poate anul viitor reşiţenii vor avea mai mult noroc. „Datorită faptului că vechile locaţii amenajate nu erau la îndemână reşiţenilor, se lucrează în acest moment la o relocare a acestora”, a spus Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Powered by Jasper Roberts - Blog