Menu

Articol

Au început înscrierile la programele internaționale gratuite Junior Achievement

Autor: 

• înscrierile la programele educaționale internaționale Junior Achievement se desfășoară în perioada 3-30 septembrie

• elevii din școli și licee pot beneficia gratuit de manuale în format tipărit și electronic, aprobate de Ministerul Educației

• profesorii pot alege din peste 16 programe educaționale pentru antreprenoriat, finanțe, orientare profesională sau sănătate și viață activă

25 de ani de programe educaționale internaționale

„Înființată acum aproape 100 de ani, Junior Achievement este cea mai mare organizație care leagă mediul educațional de cel de dincolo de băncile școlii, aducând tinerii mai aproape de viitoarea lor profesie și de mediul economic. În anul 1993, 75 de ani mai târziu, un grup de oameni entuziaști a considerat că este timpul potrivit pentru a aduce în România o organizație internațională de educație economică și antreprenorială: Junior Achievement (JA) România.

Profesori, elevi și studenți, profesioniști din comunitatea de afaceri și companii, pentru care educația este parte a drumului lor, au clădit, alături de consiliul director și de echipa organizației, ceea ce este Junior Achievement acum în România: cea mai mare organizație de educație, care, printr-un parteneriat public-privat, aduce anual peste 250.000 de tineri mai aproape de visul lor profesional”, îşi prezintă JA România, pe scurt, istoricul.

De ce Junior Achievment în şcoală

Mii de profesori implementează programele internaționale în fiecare an

„În această toamnă, în perioada 3-30 septembrie, se deschide o nouă sesiune de înscriere la programele educaționale internaționale Junior Achievement, implementate în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Cadrele didactice pot solicita kiturile JA – manuale pentru întreaga clasă, ghiduri pentru profesori și voluntari, fișe pentru activități, training și consultanță pentru peste 16 programe educaționale – și pot avea acces la proiectele și competițiile organizate în timpul anului.

Anual, peste 250.000 de elevi, sub îndrumarea a 4.000 de profesori, dobândesc competențe pentru viața personală și profesională prin experiențe learning by doing în cadrul programelor pentru dezvoltarea abilităților de viață, al celor de educație antreprenorială, financiară sau economică, dar și datorită programelor pentru orientare profesională ori celui pentru sport și sănătate. Aceste experiențe learning by doing sunt incluse și în cadrul activităților propuse pentru săptămâna Școala Altfel”.

Opiniile profesorilor

Iată ce spun profesorii care au implementat programele Junior Achievement în anul școlar precedent:

„Elevii au fost interesați de programul la care au participat și consideră că au avut de învățat multe lucruri noi. Începutul programului a fost mai greoi, deoarece elevii se așteptau să aibă în plus de studiat , dar structura programului, extrem de accesibilă, i-a atras și au participat cu interes la activitățile propuse.”

profesor, Liceul Tehnologic Decebal, Caransebeș

„Nu doresc să treacă un an școlar fără să implementez la clasă programele JA, fie și doar ca extracurriculare.”

profesor, Școala Gimnaziala Nr. 2, Reșita

„Implicarea în acest program a fost utilă deoarece a îmbogățit nivelul de cunoaștere dobândit de elevi în timpul orelor de curs cu informații și experiențe noi, care le facilitează capacitatea de înțelegere a vieții, în directă legătură cu traiul zilnic. Părinții au relatat că cei mici au devenit mai atenți și mai responsabili.”

profesor, Școala Gimnazială Nr. 8, Reșita

Pentru oferta educațională Junior Achievement din acest an pentru clasele 0 – XII și pentru detalii privind înscrierea, profesorii pot accesa: www.jaromania.org.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog