Menu

Articol

Au vrut să pescuiască peştişorul de aur şi au trecut la sârbi!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca - I.T.P.F. Timişoara au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, pe fluviul Dunărea pe direcția kilometrului fluvial 1029, două ambarcațiuni pescărești, fiecare cu câte o persoană, care se deplasau dinspre apele teritoriale sârbeşti către cele românești.

Imediat, polițiștii de frontieră au ajuns la fața locului cu o ambarcațiune din dotare, iar apoi au condus cele două persoane la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi pescari sunt cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Caraș Severin, în vârstă de 37 respectiv 50 de ani. Bărbaţii au declarat că nu ştiau că au trecut ilegal frontiera în Serbia, ei dorind doar să pescuiască.

Poliţiştii de frontieră recomandăm cetățenilor români care desfășoară activități de pescuit/agrement în fluvial Dunărea, să fie atenţi şi să nu depășească mijlocul șenalului navigabil al fluviului deoarece constituie infracțiune de trecere ilegală a frontierei de stat.

Powered by Jasper Roberts - Blog