Menu

Articol

0 Comentariu

Austria: 26 de arestări în rîndul unei mişcări "antistatale"

Autor: 

Viena, 21 apr /BMTF/ - În total, 26 de persoane suspectate în special de pregătirea unor acțiuni violente au fost arestate joi în Austria în cursul unei vaste descinderi a poliției vizînd o mișcare "antistatală" ce respinge orice autoritate publică și al cărei avînt este considerat îngrijorător de Viena, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Aceste persoane, care se consideră "obiectori de stat", sînt acuzate că și-au creat propriul "stat" clandestin în numele căruia se pregăteau printre altele "să aresteze" și "să judece" aleși, judecători sau angajați ai băncilor, a precizat Parchetul din Graz (sud) la finalul acestei operațiuni care a mobilizat peste 450 de polițiști.

Grupare din care fac parte, de asemenea, anarhiști, neonaziști, dar și persoane cu credințe esoterice, această mișcare cunoaște în ultimele luni un avînt în spațiul germanic. Ea numără aproape o mie de membri în Austria, potrivit guvernului.

"Așa-zișii obiectori de conștiință au un succes enorm, iar riscul ca aceste grupări antistatale să treacă la acțiuni violente crește extrem de mult", și-a exprimat joi îngrijorarea ministrul justiției, Wolfgang Brandstetter, într-un comunicat.

În afară de proiectul unor acțiuni violente care îi sînt atribuite, organizația Staatenbund Oesterreich (Federația Statelor Austriei) este acuzată că a eliberat false documente administrative și că le interzice membrilor săi să își plătească impozitele.

În Germania vecină. doi "cetățeni ai Reichului" (Reichsbürger), o mișcare avînd legături cu Staatenbund, a deschis în octombrie focul asupra unor polițiști, omorîndu-l pe unul dintre aceștia. (Sursa: M-SecurityNews)

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog