Menu

Articol

Bacalaureat 2018. Contestaţiile au modificat situaţia, o notă de zece la Liceul Baptist din Reşiţa

Ministerul Educaţiei a afişat astăzi rezultatele finale pentru examenul de Bacalaureat 2018. În urma contestaţiilor, rata de promovabilitate pentru Caraş-Severin este de 62,79%. Din datele ministerului, cele mai multe contestaţii au fost depuse la Limba şi Literatura Română.

Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin, a precizat faptul că s-au înscris 1.844 de elevi, dintre care doar 1.575 s-au prezentat la examen, opt tineri au fost eliminaţi, iar 77 nu au reuşit să obţină media şase. „Astfel, în judeţul Caraş-Severin, 258 de elevi au obţinut note între 6 şi 6.99, 256, între 7 şi 7.99, 296 au note între 8 şi 8.99, iar 178 au obţinut rezultate între 9 şi 9.99. Avem şi o notă de zece obţinută de un elev al Liceului Baptist din Reşiţa”, a mai spus Moatăr. Cele mai mari note s-au obţinut la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa, urmat de Liceul Baptist Reşiţa şi „Traian Doda” din Caransebeş.

Absolvenții care nu au luat notă de trecere sau nu s-au prezentat la prima sesiune mai au o șansă la sesiunea din august-septembrie a Bacalaureatului 2018. Înscrierile se fac în perioada 10-13 iulie, iar în 27 iulie se pot înscrie candidații care au promovat examenele de corigențe.

Prima probă scrisă, la limba și literatura română, are loc la 20 august, iar în următoarele trei zile au loc testele scrise la limba și literatura maternă, proba obligatorie a profilului și proba la alegere a profilului și specializării, respectiv.

Apoi, din 24 august încep probele de testare a competențelor, ultima fiind programată la 31 august. Rezultatele preliminare se afișează la 1 septembrie 2018, imediat se depun contestațiile, iar în 6 septembrie se vor afla notele finale. (Foto: novatv.ro)

Powered by Jasper Roberts - Blog