Menu

Articol

Bani de la bugetul local pentru medicii care se stabilesc în Moldova Nouă

Caraş-Severin este judeţul în care, în 2012, printr-o Hotărâre a Guvernului Boc, s-au închis două spitale: Bozovici şi Anina. Motivele invocate, distanţa mică de Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi lipsa de finanţare. Spitalul din Oţelu Roşu a scăpat la „mustaţă”, datorită unor conjucturi favorabile apărute la vremea respectivă. Deşi au scăpat de furia guvernării portocalii, spitalele din Moldova Nouă şi Oraviţa au supravieţuit cu greu anilor care au urmat. Astăzi, primarul Adrian Torma şi consilierii săi locali încearcă să atragă medicii în oraşul de la Dunăre.

În şedinţa din luna martie, consilierii locali au hotărât să se aloce lunar de la bugetul local câte 1.500 de lei pentru fiecare medic care vrea să îşi desfăşoare activitatea în acest spital.

„Este o decizie aprobată de Consiliul Local şi susținută de mine pentru ca este una din modalitățile de a convinge medicii să aleagă Moldova Nouă. Este unul dintre obiectivele principale propuse în acest mandat.
După cum ştiţi, Policlinica deja a prins viața prin deschiderea cabinetelor de oftalmologie şi boli de nutriţie (diabet), prin punerea în funcţiune a CT (computerul tomograf). În cadrul spitalului avem medici noi specialiști în ATI şi balneo-fizio-terapie”, mărturiseşte primarul din Moldova Nouă.

Powered by Jasper Roberts - Blog