Menu

Articol

0 Comentariu

Benghia către familia victimei sale: „Îmi pare foarte rău și îmi cer iertare pentru tot ce s-a întâmplat“

Valentin Benghia

Tribunalul Caraș-Severin urmează să pronunțe soluția în dosarul penal în care inculpatul Mihai Valentin Benghia, din Domașnea, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de loviri și vătămări cauzatoare de moarte. La termenul de ieri, ultimul înainte de aflarea soluției, avocații celor două părți au încercat să convingă completul de judecată despre gradul de vinovăție al inculpatului, marșând pe circumstanțele în care a avut loc evenimentul și consecințele generate de moartea lui Grigore Galescu, consecințe legate nu doar de moartea unui om, cât mai ales de faptul că soția și cei doi copii ai acestuia a rămas fără sprijinul său.

În timp ce avocatul acuzării a cerut completului de judecată o pedeapsă cu detenție, plus plata daunelor materiale și morale, apărarea inculpatului a invocat faptul că, în ziua fatidică, clientul său s-ar fi aflat în legitimă apărare, întrucât Galescu ar fi provocat scandalul. Prin urmare, în opinia sa, o pedeapsă cu suspendare și un termen de încercare ar fi cel mai potrivit. Și procurorul a cerut o pedeapsă privată de libertate, pornind de la gravitatea faptei inculpatului.

În final, inculpatul s-a căit în fața completului de judecată și față de familia decedatului, prezentă în sală: „Îmi pare foarte rău și în fața dumneavoastră îmi cer iertare pentru tot ce s-a întâmplat. Voi plăti daunele și tot ce-mi cereți, a spus Benghia.“

Reamintim că întâmplarea de la Domașnea a avut loc în data de 24 iunie 2016, la aproape trei săptămâni de la alegerile locale când, pe fondul consumului de alcool și a disputelor politice legate de constituirea Consiliului local, s-a iscat un conflict între un fost consilier local, Grigore Galescu, și Mihai Valentin Benghia, în urma căruia Galescu a căzut și s-a lovit cu capul de caldarâmul DN 6, care străbate comuna.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog