Menu

Articol

Boc, prim-ministrul galeriei!

Echipa României a obţinut o strălucită victorie în sferturile Fed Cup, cea mai importantă competiţie a tenisului feminin mondial. La sfârşitul săptămânii, româncele au învins cu 3-2 pe cehoaice la ele acasă, a Ostrava. De ce este victoria strălucită? Pentru că Cehia e un monstru sacru, câştigând de 11 ori trofeul. Nicio altă echipă nu se poate lăuda cu o astfel de performanţă. E drept, Cehia n-a avut-o aptă de joc pe Petra Kvitova, dar asta nu scade cu nimic meritele fetelor noastre, căci le-a avut pe Caroline Pliskova, numărul 5 mondial şi pe cele două de la dublu situate pe primele două locuri în lume.

Dar nu despre Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Mihaela Buzărnescu voi scrie astăzi, ci despre ceva care a generat atmosfera extraordinară din tribună. Despre galeria noastră mică – aproximativ 150 de oameni - venită de la Cluj, dar care în nenumărate rânduri a dominat fondul sonor, prin scandările ritmate întâlnite doar la meciurile de fotbal. În prim-plan, primarul Clujului, Emil Boc. Cei care nu au urmărit meciul la televizor ar fi tentaţi să spună „ce mare brânză că a fost Boc la meci?“. Chiar aşa: ce mare brânză? Numai că, nu toată ziua avem ocazia să-l vedem pe fostul prim-ministru altfel decât îl ştiam, (neieşindu-i din vorbă lui Băsescu sau personaj de pamflet) interpretând rolul de şef de galerie. Bătând o tobă cât el de mare, precum legendarul Manolo, dirijorul grupării Furia Roja, şi scandând, când numele jucătoarelor, când pe cel al României. Şase-şapte ore, neobosit, de parcă ar fi avut 20 deani. Mai rar am întâlnit un politician care să degaje asemenea energii pe terenul de sport. Cel puţin la noi. Boc a făcut-o şi ar mai fi bătut în tobă mult şi bine dacă meciul ar fi durat mai mult.

Chiar dacă nu ne aflăm în preajma unor alegeri, trebuie spus că Boc nu s-a dus la Ostrava, baş degeaba. Un interes a avut, bineînţeles, legat tot de tenis. Ţiriac a anunţat că va cumpăra un turneu de sală şi îl va aduce la Cluj. Va fi un turneu din categoria celor de un milion de euro premii, destinat fetelor. La anunţul lui Ţiriac, Boc a răspuns cum nu se poate mai potrivit. Cu fler şi inteligenţă. Dacă vreţi, i-a răspuns precum un politician versat ce îşi urmăreşte interesul, acela de a duce Clujul în circuitul select al WTA. De a atrage bani, dar şi investitori. Pe de altă parte, Emil Boc ne era dator cu ceva care să fi făcut uitată guvernarea din urmă cu zece ani. E ceea ce a făcut la sfârşitul săptămânii. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Powered by Jasper Roberts - Blog