Menu

Articol

0 Comentariu

Borza „recidivează”: „Un parlamentar nu poate veni la serviciu în blugi, bărbos sau slinos”

Remus Borza

După ce săptămâna trecută șoca printr-o declarație fără echivoc, potrivit căreia un parlamentar român nu poate trăi pe lună cu un salariu de 1.000 de euro, deputatul ALDE Remus Borza „recidivează”, pe  aceeaşi temă, şi spune că la aceşti bani, în Parlamentul României vor ajunge doar mediocrii şi hoţii.

În opinia lui Borza, citat de news.ro,  în orice sistem de drept, în orice naţiune care se pretinde a fi civilizată, în vârful piramidei se găseşte salarizarea demnitarilor. „ Demnitarii sunt cei care angajează România în relaţiile cu alte state, cei care administrează PIB-ul României, cei care angajează cheltuieli. Dacă vi se pare în regulă ca un ministru să fie mai prost retribuit decât un şef de serviciu sau un parlamentar decât şefa de la administrativ sau de la financiar-contabilitate, atunci înseamnă că greşesc eu”, este de părere politicianul.

Pentru că prima sa declaraţie a trezit numeroase comentarii contradictorii, reproșindu-i-se o necunoaștere a realității imediate, Borza insistă pe tema salarizării celor care ne conduc. „Trebuie să înţelegeţi că un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro. Să vină la serviciu în blugi, bărbos sau slinos. Când am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul român. La o mie de euro nu vor veni nişte buni profesionişti sau nişte oameni de moralitate să lucreze. Trebuie să acceptăm, dacă vrem să avem pretenţia că trăim într-o democraţie, într-un stat de drept şi într-o economie de piaţă, să ne onorăm cum se cuvine corpul demnitarilor”, a mai spus astăzi Remus Borza.

Ca mulți alți politicieni, deputatul ALDE încearcă să găsească vinovații care i-au răstălmăcit vorbele, așezându-l într-o lumină nefavorabilă, iar până la urmă i-a găsit în rândul ziariștilor și trusturilor de presă.

„Dar sunt oameni de bună credinţă în Parlamentul ţării, iar dacă aveţi consideraţie faţă de instituţia fundamentală a unei naţiuni, trebuie să terminaţi cu populismele. Nici eu nu vă întreb câte mii de euro câştigaţi la televiziunile private. Fiecare poate să câştige după muncă şi răsplată şi puteţi câştiga cât doriţi, dar nu cred că trebuie să dăm dovadă de atâta ipocrizie, să facem atât de mari discuţii… Ce vreţi să facem? Sigur, împuşcăm toţi parlamentarii ţării sau îi trimitem acasă şi acceptăm să fim conduşi de alte instituţii de presă sau de trusturile de presă”, a adăugat deputatul ALDE.

Reamintim că Remus Borza a fost administrator special al UCM Reșița. (Foto: jurnalul.ro)

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog