Menu

Articol

Buchetul de mireasă al Ducesei de Sussex, un omagiu adus prinţesei Diana

Buchetul de nuntă pe care Meghan Markle l-a avut la ceremonia religioasă de la Capela Sf. George este unul special. Pe lângă crini, iasomie, astilbe, flori de mazăre, lăcrimioare, buchetul, o creaţie a Philippei Craddock, a conținut și flori de Nu Mă Uita – preferatele Prințesei Diana. Casa Regală a anunţat faptul că cei doi au ales acest mod de a aduce un omagiu prinţesei. Crenguța de mirt a fost nelipsită din buchetul miresei, tradiţie care datează de pe vremea Reginei Victoria. În 1858, Prințesa Victoria, fiica Reginei Victoria a inclus o creangă de mirt în buchetul din ziua nunții cu Prințul Frederick de Prussia, iar de atunci fiecare mireasă regală care s-a căsătorit, a urmat această tradiție. Mirtul simbolizează norocul în căsnicie.

Clare Waight Keller este cea care a creat rochia Ducesei de Sussex, noua titulatură pe care Megan Markle o să o folosească de acum înainte. Voalul a măsurat cinci metri lungime, iar pe margine au fost brodate flori ce reprezintă cele 53 de state membre ale Commonwealth. Mireasa a sugerat designerilor să imprime florile, deoarece în viitor, cei doi vor desfăşura mai multe activităţi în aceste state. Tiara ce ţine voalul este obiectul primit în dar de la Regina Marii Britanii şi a aparţinut reginei Maria, bunica Reginei Elisabeta a II-a. Tiara din platină împodobită cu diamante datează din 1932, iar broșa centrală detașabilă, care are zece diamante, a fost realizată în 1893.

Istoria acestei tiare pornește de la Regina Maria, bunica Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, pentru care a fost creat acest accesoriu regal. Broșa i-a fost oferită în 1893, pe când era Prințesa Maria, din partea comitatului Lincoln, la nunta ei cu Prințul George, Duce de York. Tiara și broșa au fost lăsate moștenire Reginei Elisabeta. Markel a completat ţinuta cu cercei şi o brăţară, creaţie Cartier.

(Foto: glamour.ro)

Puteţi vedea aici întreaga ceremonie

Powered by Jasper Roberts - Blog