Menu

Articol

0 Comentariu

Bursele locurilor de muncă se țin, însă absolvenții nu sunt interesați de ele

A devenit o realitate în România ultimilor ani. Deși se vorbește despre sărăcie, scăderea nivelului de trai, șomaj și alte neajunsuri, când vine vorba de muncă lucrurile se schimbă. În special în rândul tinerilor și, în special, al absolvenților. Gradul lor scăzut de participare la acțiunile organizate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice este o dovadă în acest sens.

La fel s-a întâmplat și la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, organizată în data de 20 octombrie, la care participarea tinerilor în căutarea unui loc de muncă a fost una modestă.

Potrivit unui comunicat de presă, la nivel național au fost disponibile 33.109 locuri de muncă și au participat 2.348 de agenți economici, care au oferit locuri de muncă, în principal, în domenii, precum: fabricarea autovehiculelor de transport rutier, fabricarea echipamentelor electrice, lucrări speciale de construcții, fabricarea de mașini, utilaje și echipamente, industria construcțiilor metalice, industria alimentară etc .

Participarea a fost nesatisfăcătoare: 24.839 persoane au fost prezente la această acțiune, însă doar 14.505 dintre aceștia au fost absolvenţi de învăţământ. Au fost  selectați în vederea încadrării 6.693 absolvenți, iar 407 au fost încadrați.

Prezent la deschiderea evenimentului organizat în București de Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă, Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice  a explicat celor prezenți: „Cunoscând care sunt beneficiile angajatorilor se poate negocia altfel un salariu. Tinerii trebuie să se informeze și să cunoască ce fac autoritățile pentru sprijinirea tuturor categoriilor defavorizate, inclusiv cea a tinerilor”.

La rândul său, Marcel-Dumitru Miclău, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, a subliniat că, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, deși a fost dedicată tinerilor care au părăsit băncile școlilor și universităților, la eveniment au avut posibilitatea de a participa toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ceea ce, din păcare, nu s-a prea întâmplat.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog