Menu

Articol

0 Comentariu

Calea ferată Oraviţa - Anina a ajuns… în Indonezia!

În 14 octombrie, în aula universităţii Mercu Buana din Jakarta a fost organizată o prezentare a României utilizand imagini, obiecte de artizanat, pliante. Andreea Rusu, preşedinta Centrului Cultural Indonezian din Bucureşti, a susţinut o conferinţă, răspunzând la întrebarile auditoriului. Pentru Caraş-Severin a fost prezentată zona montană a judeţului, în particular, Anina, Eftimie Murgu şi zona de defileu al Dunării (Moldova Nouă). Au fost oferite detalii despre linia de cale ferată Oraviţa-Anina şi rezervaţia de mori de la Eftimie Murgu.

La conferinţa de la universitate, Andreea Rusu a prezentat judeţul Caraş-Severin ca o zonă în care apa şi piatra au colaborat pentru a face cel mai spectaculos peisaj din România. Au fost prezentate şi imagini din timpul vizitei Ambasadei Indoneziei la Anina şi Moldova Nouă, călătoria cu trenul, pe linia Anina-Oraviţa.

Ziua iei, în Indonezia!

La Jakarta, a fost testată posibilitatea de a organiza ZIUA IEI, anul viitor, în Indonezia, ideea fiind întâmpinată favorabil de către autorităţle indoneziene. Materialele despre Caraş-Severin  au fost CD-uri, pliante şi obiecte de artizanat. Legătura dintre Centrul Cultural Indonezian din Bucureşti cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin a fost stabilită de către Dorin Imbrescu, consultant la Primăria Anina.

România şi Caraş-Severinul, în Indonezia

Acţiunea din 14 octombrie a venit în continuarea celei desfăşurate în perioada 10 - 13 octombrie, când, în Bali - Indonezia, s-a desfăşurat World Culture Forum, manifestare dedicată păstrării diversităţii culturale, culturii tradiţionale, turismului rural, cultural, activ. România a avut pentru prima dată un stand la aceasta manifestare.  Standul României a prezentat pliante turistice despre România, despre regiuni ale acesteia, obiecte de artizanat. Pe tot parcursul evenimentului pe monitorul din stand a rulat un film despre România, realizat de TVR, şi câteva clipuri oferite de participanţi, inclusiv un CD oferit de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, cu oferta turistică a judeţului.

Standul a fost vizitat de reprezentanţi ai preşedinţiei Indoneziei, Ministerului Culturii şi Educaţiei din Indonezia, a fost realizat un interviu de către una din televiziunile de stat, cu Andreea Rusu preşedinta Centrului Cultural Indonezian din Bucureşti. Andreea Rusu a avut o discuţie cu Hilmar Farid, directorul departamentului cultură din Ministerul Culturii din Indonezia, pe tema variantelor optime de prezentare a culturii indoneziene în România, respectiv a celei româneşti în Indonezia.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog