Menu

Articol

Camerele de comerţ din Serbia şi Banatul istoric şi-au reluat colaborările. Primul pas a fost făcut la Reşiţa!

După reorganizarea sistemului camerelor de comerț din Serbia, se reaiu colaborările dintre instituțiile similare din Banatul istoric. În acest context, miercuri, 22 august, Predrag Stankov, directorul Camerei de Comerț și Industrie a Districtului Administrativ Banatul Central, cu sediul la Zrenjanin, s-a aflat în prima sa vizită în Caraș-Severin. alături de el, Dinicu Vojin și Miroslav Djuric, președintele Asociației Generale a Întreprinzătorilor Zrenjanin.

Oaspeţii au avut convorbiri cu Petru Buzzi, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin, Bogdan Păunescu, manager de proiect la CCIA, și Florin Stoichescu, șeful serviciului Turism din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Delegația sârbă a prezentat oferta de participare la două importante manifestări ce vor avea loc în perioada următoare la Zrenjanin – Zilele berii (27 august – 2 septembrie) și tradiționalul tîrg INOCOOP, de această dată sub titulatura ZR – BizNet, cu participarea unor firme din spațiul ex-iugoslav, dar și din România sau Ungaria ce se va desfăşura între 20 – 22 septembrie.

Amintind de primul proiect transfrontalier realizat în parteneriat de cele două camere de comerț în urmă cu mai bine de zece ani, Petru Buzzi și Predrag Stankov au convenit asupra reluării colaborării în acest domeniu, în vederea întăririi relaților economice, dar nu numai, dintre firmele  membre ale celor două camere de comerț. Iar unul dintre domeniile cu o ofertă consistentă, care va fi prezentată și la târgul din Zrenjanin, este turismul, a conchis Florin Stoichescu.

Powered by Jasper Roberts - Blog