Menu

Articol

Când discipolul îşi înfruntă profesorul, iar în partid se ascut armele!

În PSD Caraş-Severin, apele continuă să fie tulburi, după ce preşedintele Ion Mocioalcă a semnat Scrisoarea celor patru în care lui Liviu Dragnea i se cerea demisia de la conducerea partidului. Deputata Luminiţa Jivan, cea care s-a opus, a reacţionat imediat, s-a dus la Bucureşti cu câţiva primari, reclamându-l pe Mocioalcă  lui Dragnea, Codrin Ştefănesu şi ministrului de Interne Carmen Dan pentru tot felul de lucruri.

Contrele dintre cei doi păreau să înceteze, după ce Ion Mocioalcă s-a întâlnit cu Liviu Dragnea şi cei doi au convenit că e mai bine să fie linişte în organizaţia PSD Caraş-Severin. Surprinzător, lucrurile nu s-au oprit aici, Luminiţa Jivan a fost cea care a zgândărit muşuroiul cu furnici, dovedind că ar vrea să tranşeze definitiv, în favoarea sa, disputa cu Mocioalcă, cel care a lansat-o în lumea bună a politicii, în Parlamentul României. Acum, Luminiţa Jivan vrea mai mult de atât şi ţinteşte locul lui Mocioalcă la conducerea organizaţiei. Dovadă este faptul că ieri, deputata şi-a adunat susţinătorii la Oraviţa, vreo 28 de persoane, primari, foşti primari, preşedinţi de organizaţii locale, dintre care unii au avut probleme cu legea, şi au discutat strategii pentru viitor. Aceasta în condiţiile în care, Mocioalcă şi susţinătorii săi s-au întâlnit la Băile Herculane cu vicepremierul Paul Stănescu, care este şi vicepreşedinte PSD, unul dintre semnatarii Scrisorii. Ion Mocioalcă mărturisea că discuţiile au vizat mai mult relaţia sa administrativă cu primarii şi mai puţin cele de natură politică.

Într-o atitudine de frondă, Luminiţa Jivan nu a mers la Herculane şi a preferat să facă o declaraţie cotidianului online Reper24 în care, pe de-o parte îi ia apărarea lui Dragnea, cu toate păcatele lui generate de dosarele penale, iar pe de altă parte înfierează într-o maniere patetică, dar şi cu mânie proletară, după modelul nord-coreean, gestul lui Mocioalcă:

„E o situație stânjenitoare în care ne-a adus președintele Mocioalcă. Suntem consternați pentru scrisoarea pe care domnul Mocioalcă a semnat-o împotriva președintelui Dragnea, fără a se consulta cu primarii și viceprimarii din județ, cei care sunt motoarele importante ale unei organizații județene de partid. Acest lucru însemna că nu-l mai susține pe domnul Liviu Dragnea, cerându-i demisia atât din funcția de președinte al PSD, cât și de președintele al Camerei Deputaților, prin acest fapt afectând programul de guvernare și, pe cale de consecință a atentat la bunul mers al țării!"

Replica liderului PSD a fost una promptă, cu o evidentă tentă de ironie: „S-a născut o nouă stea a politicii în Caraş-Severin! Îi îndemn pe toţi care gândesc la fel să o urmeze”

După acest schimb de replici dure între cei doi, nu poţi să nu te întrebi: Cui îi este frică de alegeri în organizaţia PSD Caraş-Severin? Lui Mocioalcă care a cerut o conferinţă de alegeri sau celor pe care solicitarea acestuia i-a inflamat atât de rău?

Powered by Jasper Roberts - Blog