Menu

Articol

0 Comentariu

Când te ia gura pe dinainte!

Fiica lui Dumitru Coarnă, liderul sindicatului poliţiştilor, (a unuia dintre ele, căci sunt mai multe) sare să-şi apere tatăl care este şi pensionar, în faţa informaţiilor apărute în presă. Anul trecut, acest Coarnă, pe care îl tot vedem seara la televizor combătând guvernele, indiferent de culoarea lor, a avut  un venit lunar de peste  14.000 de lei, iar de ieşit la pensie a ieşit la 45 de ani. Fii-sa îi ia apărare spunând că a ieşit la pensie pe caz de boală.

Cu atât mai mult ar trebui să tacă, să nu mai posteze pe conturi de socializare toate inepţiile. Dacă ta-su e bolnav, să stea acasă să-şi oblojească suferinţa. Sau dacă s-a făcut bine şi vrea să câştige în plus, să se fi angajat la un privat. La săpat şanţuri la unu care să-i fi dat salariul minim pe economie. Ar fi fost mai corect şi mai cinstit. Dar aşa, s-a întors în sistem, la vaca bună de muls care este statul, că şi sindicatul din care face parte e tot al sistemului. S-a întors, chipurile, să le apere drepturile celorlalţi. Sanchi! S-o fi făcut, dezinteresat. Fără plată, cu gândul la vorba românească: „bine faci, bine găseşti” şi ar fi crescut în ochii noştri. Dar aşa? Are şi pensie de la stat, are şi slujbă tot din banii statului.

Fătuca are tupeu, sare la gâtul ălor care au îndrăznit să se lege de ta-su poliţistul, vorbindu-le ca pe maidan: „Rușine sa va fie, vouă celor care criticaţi și atacați un om caruia ii pasa de voi!” Iată unde stătea martirul neamului românesc pe care noi nu l-am observat până acum din cauza dioptriilor de la ochelarii de ca. Mai mult, mărturiseşte că îi este lehamite de ce se întâmplă în „ţara mea”, iar finalul postării pe un site de socializare este la fel de moralizator: „Din cauza oamenilor ca voi este România in așa hal”.

Care oameni? A ălor mulţi care trăiesc din salariul minim pe economie? A pensionarilor cu venituri de 1.000-1.200 lei? A oamenilor care dacă s-au pensionat de boală se târăsc prin spitale ori pe la comisiile de expertiză medicală pentru a demonstra sistemului că de anul trecut şi până acum nu le-a crescut alt picior sau mână în locul celor pierdute? Spune, fata lu’ tata, acolo unde tu ai ales să trăieşti, în Europa, poliţiştii ies tot la 40 şi ceva de ani la pensie? Tot aşa îi vezi pe la televizor seară de seară vorbind vrute şi nevrute? Sau te pomeneşti că acolo poliţistul e poliţist, nu că ăştia pe care îi apără ăl bătrân al tău.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog