Menu

Articol

Când vor înflori salcâmii în parcul industrial din Reșița

Peste 400 de salcâmi au fost plantați sâmbătă dimineața în parcul industrial, din Reșița, în zona haldei de zgură a SC TMK Reșița. Inițiativa a aparținut  firmei Autoliv, cea care își dezvoltă afacerea în perimetrul parcului. Aceasta a venit cu puieții, iar primăria și-a adus contribuția săpând gropile. Până și primarul Ioan Popa a dat o mână de ajutor, chiar dacă nu reușise să se schimbe de costum și cravata cu care fusese la întâlnirea cu noul ambasador al Germaniei, Cord Meier Klodt.

Interesant este faptul că la acțiunea de astăzi au participat peste 200 de angajați ai firmei Autoliv care, în final, au fost răsplătiți pentru efortul lor cu o porție de gulaș.

„Acțiunea de astăzi, întreprinsă împreună cu salariații de la Autoliv, a avut un caracter de voluntariat. Noi am ajutat cu săparea gropilor într-un teren degradat, iar ei au plantat pomi. Este vorba de o perdea de salcâm care va filtra pulberile de noxe rezultate din procesul de exploatare a haldinei de zgură. E o soluție de moment, sperăm ca pe viitor să găsim și o variantă pentru acoperirea cu pământ a haldei”, a mărturisit primarul Reșiței. Până atunci, să ne imaginăm cum va fi zona în momentul în care vor înflori sutele de salcâmi în parcul industrial din Reșița.

În următoarele zile, vor fi plantați alți 200 de puieți de salcâmi în aceeași zonă a parcului industrial.

Powered by Jasper Roberts - Blog