Menu

Articol

Căpuşele în căutare de sânge! Sute de pacienţi cu înţepături de insecte, la Reşiţa

Căldurile mari din această vară au sporit agresivitatea insectelor, evident şi a celor care se „răcoresc” cu sânge! Astfel, în perioada de la 1 iunie, a.c., până ieri, 174 de pacienţi s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, ca urmare a unor înţepături de căpuşe sau fiind chiar cu căpuşele înfipte în piele. Precizare: căpuşa nu e insectă, ci face parte din ordinul acarienilor. Înţepătura căpuşelor poate determina leziuni grave ale tegumentului, unele specii pot provoca paralizii, iar alte specii servesc ca vectori pentru diverse microorganisme transmiţând tifosul, boala Lyme, febra recurentă etc. Astfel că medicii îi sfătuiesc pe cei înţepaţi de căpuşe să se prezinte de urgenţă la spital.

Pe lângă aceasta, în aceeaşi perioadă, de la începutul lunii iunie, pînă în prezent, au fost înregistrate ale 148 de cazuri de pacienţi înţepaţi de alte diferite insecte şi care prezentau inflamaţii în zona înţepată. Au fost înregistrate şi două cazuri cu pacienţi muşcaţi de şerpi, însă aceştia au fost şerpi neveninoşi.

Sezonul fierbinte a adus la spitalul reşiţean şi doi pacienţi cu insolaţie, am fost informaţi de către purtătorul de cuvânt al Spitalului judeţean de Urgenţă Reşiţa, Adina Miloş.

Adina Miloş

Powered by Jasper Roberts - Blog