Menu

Articol

0 Comentariu

Caransebeşul pedalează spre Europa

Autor: 

Ziua Europei și împlinirea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană au fost marcate marţi la Caransebeș printr-o acțiune la care au luat parte cicliști și alergători, dar şi amatori de role sau cei care iubesc mersul pe trotinetă. Manifestarea a purtat numele „Promenada cicliştilor şi alergătorilor”, organizator fiind Primăria municipiului, în buna desfăşurare a activităţii fiind implicate atât Poliţia Locală, cât şi Poliţia Rutieră.

Startul s-a dat din Piața Revoluției, de unde tinerii gugulani au plecat apoi într-o promenadă pe traseul: Str. Vasile Alecsandri – Str. Tribunalului – Piața General Ioan Drăgălina – Str. Nicolae Bălcescu – Str. Libertății – Intersecția Eroilor, cu sosire în Piața Revoluției.

Acțiunea a reunit peste 100 de amatori ai sportului, de la copii de 5 ani şi chiar mămici care au venit cu bebeluşii în landouri, şi până la veşnicul tânăr Mircea Socaciu, în vârstă de 83 de ani, printre participanţi numărându-se edilul-șef Felix Borcean și city-managerul Andrei Ungur.

La final, organizatorii evenimentului i-au recompensat pe participanți cu mici cadouri simbolice.

„Cum sărbătorim şi 10 ani de când România este parte a Comunităţii Europene şi fiindcă ne uităm cu jind la ţările occidentale, am încercat să concepem şi noi o fărâmă din civilizaţia acestora, şi anume mersul pe bicicletă, a spus primarul Felix Borcean. Mi-aş dori o lume în care, la un moment-dat, să ajungem să circulăm în maximă siguranţă şi libertate, pe străzile nu numai din Caransebeş, ci de pretutindeni, în care maşinile să fie cele escortate de poliţie. Mă bucur să vă foarte mulţi tineri şi se pare că spiritul acestora va domina societatea în care trăim, iar, prin atitudinea lor, vom ajunge, la un moment-dat, la nivelul de dezvoltare pe care ni-l dorim cu toţii”.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog